Close
Elég olcsón bérelhetőek kínai szigetek

Elég olcsón bérelhetőek kínai szigetek

Jutányos árnak tűnik.

Az utóbbi időben jó néhány eladósorba került sziget történetét írtuk meg, bár általában ezekért az egzotikus helyekért mélyen a zsebbe kellett nyúlni. Most azonban úgy is miénk lehet egy távoli paradicsom, hogy cserébe nem emelnek le súlyos összeget a bankszámlánkról.

A buktató annyi, hogy csak bérelhető a kínai Liaoning tartomány egy-egy szigete, de hektáronként mindössze évi 535 dollárt (nagyjából 160 ezer forintot) kérnek érte.

A Kína északkeleti felében található tartományban több mint ötszáz lakatlan sziget található, melyek egy részét bérbe adja a kormány. A szigetek töredékét lakják csupán, néhány közülük pedig a Jalu-folyó mentén fekszik az észak-koreai határ szomszédságában.

A legolcsóbb opció a már említett hektáronkénti 535 dollár, de az árak egészen 3,6 millióig kúszhatnak fel.

Mielőtt azonban összetrombitálánk a baráti társaságot és felvennénk a kapcsolatot a kínai földhivatallal, nem árt tudni, hogy a bérlő és a tartomány elképzeléseinek szinkronban kell lennie, azaz engedély nélkül nem lehet építkezni rajtuk. Egy komolyabb beruházás pedig értelemszerűen megnöveli a bérleti díjat. Az akció értelmében kilencféle vállalkozás indítható az idegenforgalomtól kezdve a mezőgazdaságon át a halászatig.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom