Close
Elég olcsón bérelhetőek kínai szigetek

Elég olcsón bérelhetőek kínai szigetek

Jutányos árnak tűnik.

Az utóbbi időben jó néhány eladósorba került sziget történetét írtuk meg, bár általában ezekért az egzotikus helyekért mélyen a zsebbe kellett nyúlni. Most azonban úgy is miénk lehet egy távoli paradicsom, hogy cserébe nem emelnek le súlyos összeget a bankszámlánkról.

A buktató annyi, hogy csak bérelhető a kínai Liaoning tartomány egy-egy szigete, de hektáronként mindössze évi 535 dollárt (nagyjából 160 ezer forintot) kérnek érte.

A Kína északkeleti felében található tartományban több mint ötszáz lakatlan sziget található, melyek egy részét bérbe adja a kormány. A szigetek töredékét lakják csupán, néhány közülük pedig a Jalu-folyó mentén fekszik az észak-koreai határ szomszédságában.

A legolcsóbb opció a már említett hektáronkénti 535 dollár, de az árak egészen 3,6 millióig kúszhatnak fel.

Mielőtt azonban összetrombitálánk a baráti társaságot és felvennénk a kapcsolatot a kínai földhivatallal, nem árt tudni, hogy a bérlő és a tartomány elképzeléseinek szinkronban kell lennie, azaz engedély nélkül nem lehet építkezni rajtuk. Egy komolyabb beruházás pedig értelemszerűen megnöveli a bérleti díjat. Az akció értelmében kilencféle vállalkozás indítható az idegenforgalomtól kezdve a mezőgazdaságon át a halászatig.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

bérelhető | kína | akció | sziget

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram