Close
Kiderült, hogy mi számít leginkább elfogadhatatlan viselkedésnek a repülőn

Kiderült, hogy mi számít leginkább elfogadhatatlan viselkedésnek a repülőn

Egy felmérés szerint régiónként eltérő, hogy az utasok mennyire tartanak „elfogadhatatlannak” bizonyos dolgokat a repülőgépen.

A YouGov piackutató cég tizennyolc nemzetközi piacon végzett tanulmánya szerint az európaiakat inkább zavarják bizonyos viselkedési formák, míg az Egyesült Arab Emírségekből érkezők a legelfogadóbbak.

Mi az „elfogadhatatlan” – és hol?

A felmérés alapján az európai válaszadók a többi régióhoz képest nagyobb arányban ítélték elfogadhatatlan viselkedésnek repülés közben az ittasságot, a fejhallgató használatának elmulasztását és a higiéniai hiányosságokat.

Az európaiak bizonyultak legkevésbé toleránsnak azokkal szemben is, akik teljesen hátradöntik az ülésüket – közel hatvan százalékuk szerint ez a módi „valamennyire” vagy „teljesen” elfogadhatatlan.

Ezzel szemben az Egyesült Arab Emírségekben a válaszadóknak csak harmada tartotta ezt elfogadhatatlannak, ami alacsonyabb, mint a globális felmérés ötvenhárom százalékos átlaga.

Az Egyesült Arab Emírségek válaszadói a fiatalabb utasokkal szemben is a toleránsabbak. Csak tizenkilenc százalékuk véli „elfogadhatatlannak” a síró csecsemőket a gépen, és kevesebb mint egyharmadukat zavarták a négy évnél idősebb, hangoskodó gyerekek. Akadt azonban egy kérdés, amely jobban zavarta az onnan származókat, mint az európai utazókat: közel negyven százaléluk jelezte, hogy a nyilvános szeretetnyilvánítás számukra nem elfogadott – az európaiak tekintetében ez az arány csupán huszonegy százalék.

Amiben egyetértenek

A felmérés egy ponton mutatott egyetértést, ez pedig a levegőben történő részeges magatartással szembeni szinte általános megvetés.

A részegséget minden régióban a legelfogadhatatlanabb viselkedésformának tartották, az eredmények szerint Észak-Amerikában a válaszadók hetvenhét százalalékánál, Európában pedig hetvennyolc százalékánál vezette a listát.

A női válaszadók még kevésbé tolerálták a részegséget, mint a férfiak. Világszerte a nők nyolcvanegy százaléka tartja kritikán alulinak, a férfiaknál ez az arány hetven százalék.

Mi az „elfogadhatatlan” az amerikai utasok számára?

Az amerikaiak a globális átlagnál minősíthetetlenebbnek tartják az ápolatlanságot és a cipő levételét. Kevésbé fogadják el a fedélzeten síró csecsemőket, és jobban idegesítik őket a repülőgépen zajongó gyerekek. Az eredmények azt mutatják, hogy alig izgatja őket a hátradönthető ülések kérdése (negyvenhárom százalékukat nem zavarja, ha végig hátra van döntve, szemben a globális átlag ötvenhárommal). Kevesebb amerikait bosszantanak a beszédesebb utastársak (harminchét százalék, szemben a globális harminckilenccel).

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: CNBC, fotók: Getty Images)

viselkedés | fedélzet | utazás | repülés | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram