Close
Idén elmarad a Vadlúd Sokadalom, de a vadludakat ez szerencsére nem érdekli

Idén elmarad a Vadlúd Sokadalom, de a vadludakat ez szerencsére nem érdekli

A műholdas jeladóval megjelölt vadlúdcsapatok többsége már elhagyta a kazahsztáni gyülekező helyeiket, és elindultak a kárpát-medencei telelőterületük felé.

A Tatai Vadlúd Sokadalom-Wild Goose Festival in Tata, Hungary Facebook-oldalon arról is beszámoltak, hogy a tatai megfigyelőhálózat október 2-án észlelte az első északi nagy lilikeket a környékbeli kerületi tavakon, majd szombat reggelre ötvenöt példányt számoltak meg, így kijelenthető, hogy elkezdődött a vadlúdszezon.

És bár a koronavírus-járvány miatt idén elmarad a Vadlúd Sokadalom, a szervezők egy másik programot tartogatnak az érdeklődőknek. Részleteket még nem árultak el, de a Facebookon megjelent egy plakát Vadlúd hétvégék a tatai Öreg-tavon felirattal, és egy dátumot is mellékeltek mellé: november 4. – december 20. Jó lesz résen lenni!

Ez is érdekelhet:

 

(Forrás: Turista Magazin)

Vadlúd Sokadalom | kárpát-medence | Vadlúd hétvégék a tatai Öreg-tavon | magyarország | kazahsztán

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram