Close
Elképesztő, mennyi mindent tud a világ legnagyobb hullámmedencéje

Elképesztő, mennyi mindent tud a világ legnagyobb hullámmedencéje

Bizonyára sokunk fejében keringtek olyan gondolatok a karantén ideje alatt, hogy jó lenne valami újat megtanulni, és felrázni kicsit a monotonnak tűnő hétköznapokat. Most, hogy lassacskán majdnem mindent ismét szabad csinálni, amit a Covid–19 felbukkanása előtt, itt egy izgalmasnak tűnő opció Ausztráliából

Queenslandben megépítették a világ legnagyobb hullámmedencéjét, ahol óriási élmény a szörfözés, akár kezdők, akár haladók állnak fel a deszkákra. A Surf Lakesben felhúzott, 360 fokos formatervezéssel megáldott medence szinte tökéletesen visszaadja a természet által generált hullámok érzését, méghozzá a felhasználó képességetől függően öt különböző szinten.

Az óránként kétezer hullámverést generáló medence teljesen olyan érzetet kelt, mintha a szél által felkorbácsolt óceán hullámain indulnánk el hódító útra, leszámítva az esetleges időjárási viszontagságokat és a cápaveszélyt, merthogy ezek nincsenek. Egyszerre maximum kétszáz szörfös használhatja a deszkaszűztől kezdve egészen a szuperprofiig.

A központi szabályozás pedig olyan stabil körülményeket teremt, amelyekre a nyílt tenger nem lenne képes. Nincs kiszolgáltatva az anyatermészet szeszélyeinek, azaz nem kell adott esetben órákat várni a megfelelő hullámokra – melyek különböző méretben, formában és sebességgel mindig megbízhatóan érkeznek.

A medence jelenleg tesztidőszakban működik, és csak bemutatókra használják. Arról még nincs pontos információ, mikor veheti birtokba a nagyközönség, de a szervezők szerint amilyen hamar csak lehetséges, megnyitják a hullámparkot.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Surf Lakes)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom