Close
Elképesztő, mennyi mindent tud a világ legnagyobb hullámmedencéje

Elképesztő, mennyi mindent tud a világ legnagyobb hullámmedencéje

Bizonyára sokunk fejében keringtek olyan gondolatok a karantén ideje alatt, hogy jó lenne valami újat megtanulni, és felrázni kicsit a monotonnak tűnő hétköznapokat. Most, hogy lassacskán majdnem mindent ismét szabad csinálni, amit a Covid–19 felbukkanása előtt, itt egy izgalmasnak tűnő opció Ausztráliából

Queenslandben megépítették a világ legnagyobb hullámmedencéjét, ahol óriási élmény a szörfözés, akár kezdők, akár haladók állnak fel a deszkákra. A Surf Lakesben felhúzott, 360 fokos formatervezéssel megáldott medence szinte tökéletesen visszaadja a természet által generált hullámok érzését, méghozzá a felhasználó képességetől függően öt különböző szinten.

Az óránként kétezer hullámverést generáló medence teljesen olyan érzetet kelt, mintha a szél által felkorbácsolt óceán hullámain indulnánk el hódító útra, leszámítva az esetleges időjárási viszontagságokat és a cápaveszélyt, merthogy ezek nincsenek. Egyszerre maximum kétszáz szörfös használhatja a deszkaszűztől kezdve egészen a szuperprofiig.

A központi szabályozás pedig olyan stabil körülményeket teremt, amelyekre a nyílt tenger nem lenne képes. Nincs kiszolgáltatva az anyatermészet szeszélyeinek, azaz nem kell adott esetben órákat várni a megfelelő hullámokra – melyek különböző méretben, formában és sebességgel mindig megbízhatóan érkeznek.

A medence jelenleg tesztidőszakban működik, és csak bemutatókra használják. Arról még nincs pontos információ, mikor veheti birtokba a nagyközönség, de a szervezők szerint amilyen hamar csak lehetséges, megnyitják a hullámparkot.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Surf Lakes)

megnyitott | legnagyobb | szörf | ausztrália | hullám

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram