Close
Elképesztő, mennyi mindent tud a világ legnagyobb hullámmedencéje

Elképesztő, mennyi mindent tud a világ legnagyobb hullámmedencéje

Bizonyára sokunk fejében keringtek olyan gondolatok a karantén ideje alatt, hogy jó lenne valami újat megtanulni, és felrázni kicsit a monotonnak tűnő hétköznapokat. Most, hogy lassacskán majdnem mindent ismét szabad csinálni, amit a Covid–19 felbukkanása előtt, itt egy izgalmasnak tűnő opció Ausztráliából

Queenslandben megépítették a világ legnagyobb hullámmedencéjét, ahol óriási élmény a szörfözés, akár kezdők, akár haladók állnak fel a deszkákra. A Surf Lakesben felhúzott, 360 fokos formatervezéssel megáldott medence szinte tökéletesen visszaadja a természet által generált hullámok érzését, méghozzá a felhasználó képességetől függően öt különböző szinten.

Az óránként kétezer hullámverést generáló medence teljesen olyan érzetet kelt, mintha a szél által felkorbácsolt óceán hullámain indulnánk el hódító útra, leszámítva az esetleges időjárási viszontagságokat és a cápaveszélyt, merthogy ezek nincsenek. Egyszerre maximum kétszáz szörfös használhatja a deszkaszűztől kezdve egészen a szuperprofiig.

A központi szabályozás pedig olyan stabil körülményeket teremt, amelyekre a nyílt tenger nem lenne képes. Nincs kiszolgáltatva az anyatermészet szeszélyeinek, azaz nem kell adott esetben órákat várni a megfelelő hullámokra – melyek különböző méretben, formában és sebességgel mindig megbízhatóan érkeznek.

A medence jelenleg tesztidőszakban működik, és csak bemutatókra használják. Arról még nincs pontos információ, mikor veheti birtokba a nagyközönség, de a szervezők szerint amilyen hamar csak lehetséges, megnyitják a hullámparkot.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Surf Lakes)

FOLYTASD EZZEL
Jobban járnánk, ha "új szelek fújnának" a légi közlekedésben
Harminc centi friss hóval vár Magyarország legnagyobb sícentruma
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom