Close
Elképesztő pavilonokkal elstartolt a dubaji világkiállítás, a magyar pavilon is a legnépszerűbbek között van

Elképesztő pavilonokkal elstartolt a dubaji világkiállítás, a magyar pavilon is a legnépszerűbbek között van

A dubaji világkiállítás valami olyan dolog, amihez foghatót még nem láttunk. Mutatunk pár képet, hogy miért, és elmondjuk azt is, hogy teljesít a magyar pavilon.

Megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubai 2021. október 1-jén, amely fél éven keresztül várja a látogatókat. Az expónak három meghatározó témája van: a lehetőség, a mobilitás és a fenntarthatóság. És miért különleges? 1851 óta ez a 35. világkiállítás, és az első, amelyet a közel-keleti, afrikai és dél-ázsiai térségben és az arab világban rendeznek meg. A rendezvény keretében 438 hektáron 192 ország mutatkozik be.

És hogy teljesítünk mi? Nos, elég jól: csaknem tízezren látogattak el a nyitás utáni első napokban a dubaji világkiállítás magyar pavilonjába, mondta el kedden Dubajban Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető szerint a magyar pavilon több szempontból is érdekes:

“Eleve az a tény, hogy a magyar pavilont fából építettük nagy különlegesség”

– magyarázta az Expo 2020 Magyarország vezetője, kifejtve, hogy a Perzsa-öböl térségében ez az első ekkora méretben épült, faszerkezetes építmény. A pavilon tartalmi elemei, különleges, digitális technológiával megvalósított kiállítása miatt is népszerű a látogatók körében.

“Magyarország büszke lehet a magyar pavilonjára, hiszen négy és fél napja vagyunk nyitva itt a dubaji világkiállításon, és közel tízezer látogatónk volt ezalatt a négy nap alatt, és nemcsak a kiállítás népszerű a látogatóink körében, hanem az éttermünk is tele van.”

A pavilon Magyarország ásvány-, gyógy- és termálvizeit mutatja be, és építészetileg a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre és az általa létrehozott organikus építészet szellemiségét idézi meg. Úgynevezett száraz technológiával, egyetlen csepp víz felhasználása nélkül építették magyar ácsok. Épp emiatt a magyar pavilon elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás százkilencvenkét pavilonja közül a tizenöt legkülönlegesebb közé választották.

A dubaji világkiállítás 2022. március végéig látogatható. A belépéshez a koronavírus-járvány miatt oltási igazolás vagy friss PCR-teszt szükséges.

(Forrás: MTI, fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ezért a magyar ékszertervezőért rajonganak New Yorkban
Ezért tart több mint száz éve a barcelonai Sagrada Família megépítése
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom