Close
Elképesztő pavilonokkal elstartolt a dubaji világkiállítás, a magyar pavilon is a legnépszerűbbek között van

Elképesztő pavilonokkal elstartolt a dubaji világkiállítás, a magyar pavilon is a legnépszerűbbek között van

A dubaji világkiállítás valami olyan dolog, amihez foghatót még nem láttunk. Mutatunk pár képet, hogy miért, és elmondjuk azt is, hogy teljesít a magyar pavilon.

Megnyitotta kapuit az Expo 2020 Dubai 2021. október 1-jén, amely fél éven keresztül várja a látogatókat. Az expónak három meghatározó témája van: a lehetőség, a mobilitás és a fenntarthatóság. És miért különleges? 1851 óta ez a 35. világkiállítás, és az első, amelyet a közel-keleti, afrikai és dél-ázsiai térségben és az arab világban rendeznek meg. A rendezvény keretében 438 hektáron 192 ország mutatkozik be.

És hogy teljesítünk mi? Nos, elég jól: csaknem tízezren látogattak el a nyitás utáni első napokban a dubaji világkiállítás magyar pavilonjába, mondta el kedden Dubajban Tóth Andrea, az Expo 2020 Magyarország Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető szerint a magyar pavilon több szempontból is érdekes:

“Eleve az a tény, hogy a magyar pavilont fából építettük nagy különlegesség”

– magyarázta az Expo 2020 Magyarország vezetője, kifejtve, hogy a Perzsa-öböl térségében ez az első ekkora méretben épült, faszerkezetes építmény. A pavilon tartalmi elemei, különleges, digitális technológiával megvalósított kiállítása miatt is népszerű a látogatók körében.

“Magyarország büszke lehet a magyar pavilonjára, hiszen négy és fél napja vagyunk nyitva itt a dubaji világkiállításon, és közel tízezer látogatónk volt ezalatt a négy nap alatt, és nemcsak a kiállítás népszerű a látogatóink körében, hanem az éttermünk is tele van.”

A pavilon Magyarország ásvány-, gyógy- és termálvizeit mutatja be, és építészetileg a 2011-ben elhunyt Makovecz Imre és az általa létrehozott organikus építészet szellemiségét idézi meg. Úgynevezett száraz technológiával, egyetlen csepp víz felhasználása nélkül építették magyar ácsok. Épp emiatt a magyar pavilon elnyerte a Time Out Dubai újságíróinak elismerését, ugyanis a világkiállítás százkilencvenkét pavilonja közül a tizenöt legkülönlegesebb közé választották.

A dubaji világkiállítás 2022. március végéig látogatható. A belépéshez a koronavírus-járvány miatt oltási igazolás vagy friss PCR-teszt szükséges.

(Forrás: MTI, fotók: Dezeen)

dubaji világkiállítás | perzsa | magyar pavilon | makovecz | magyar

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram