Close
Emeletes vonatokkal járhatjuk a Dunakanyart

Emeletes vonatokkal járhatjuk a Dunakanyart

Hivatalosan március 15-én áll először munkába az új emeletes MÁV KISS vasút, majd év végéig további tizenkilenc darab korszerű, emeletes vonatot indít a MÁV. Először a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedik, a következő pedig a Dunakanyarban, a Budapest–Vác–Szob vonalon dolgozik majd. Érdemes tehát az tavaszi autós kirándulásokat inkább vonattal tervezni a környékre. 

Az elővárosi vonalakon vezetik be a KISS motorvonatokat, a tervezett ütemezés szerint 2022 végére akár negyven darab ilyen vasút is közlekedhet az országban.

Egy ilyen vonaton összesen hatszáz ülőhelyet találunk, és a felújított vonalakon akár 160 km/h sebességgel is haladhatnak. Minden modern kritériumnak megfelelnek: wifi, elektronikus eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozók, tágas utastér, utastájékoztató rendszer és kamerarendszer is alapfelszereltségnek számít.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pestmegye.hu, Pixabay, Mavcsoport.hu) 

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom