Close
Emeletes vonatokkal járhatjuk a Dunakanyart

Emeletes vonatokkal járhatjuk a Dunakanyart

Hivatalosan március 15-én áll először munkába az új emeletes MÁV KISS vasút, majd év végéig további tizenkilenc darab korszerű, emeletes vonatot indít a MÁV. Először a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon közlekedik, a következő pedig a Dunakanyarban, a Budapest–Vác–Szob vonalon dolgozik majd. Érdemes tehát az tavaszi autós kirándulásokat inkább vonattal tervezni a környékre. 

Az elővárosi vonalakon vezetik be a KISS motorvonatokat, a tervezett ütemezés szerint 2022 végére akár negyven darab ilyen vasút is közlekedhet az országban.

Egy ilyen vonaton összesen hatszáz ülőhelyet találunk, és a felújított vonalakon akár 160 km/h sebességgel is haladhatnak. Minden modern kritériumnak megfelelnek: wifi, elektronikus eszközök töltésére alkalmas hálózati csatlakozók, tágas utastér, utastájékoztató rendszer és kamerarendszer is alapfelszereltségnek számít.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pestmegye.hu, Pixabay, Mavcsoport.hu) 

máv | vonatközlekedés | máv start | vonat | flygskam

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom