Close
Elég egy jó hír, és máris vadul kattintunk járatok és szállások után

Elég egy jó hír, és máris vadul kattintunk járatok és szállások után

A Pfizer cég bejelentésének híre (több mint kilencvenszázalékos hatékonyságú vakcinát fejlesztettek ki) úgy tűnik, reményt adott, és sokan már látják az elmúlt hónapokat megkeserítő világjárvány végét.

Milliók várják már, hogy mindenféle bizonytalanság és kényelmetlenség nélkül kiszabaduljanak, és újra biztonságban útra keljenek. Azt viszont még senki sem tudja megmondani, mikor jön el megint a pillanat (ha eljön egyáltalán…), amikor ugyanolyan felszabadultsággal vágunk neki a világnak, mint mondjuk februárban tettük.

Mindenesetre sokatmondó statisztikai adatokat közölt a Matadornetwork az emberek utazással kapcsolatos interetes kereséseiről, ami azt mutatja, mindenki nagyon vágyik már az igazi szabadságra.

A vakcina hírére a Skyscanner járat- és szállásfoglalási platformnál negyvennyolc százalékkal megugrott az online forgalom az előző héthez képest, az Európában és a Karib-térségben működő CV Villas-nál pedig hetvenhat százalékkal nőtt a keresések, negyvennel a foglalások száma.

A CV Villas ügyvezető igazgatója, Tristan Symondson a The Guardian-nek elmondta: “Biztosak vagyunk abban, hogy az oltóanyag híre elképesztően pozitív hatással lesz az emberek bizalmára az utazást illetően. Az árak még nem igazán emelkedtek, de nagyon gyorsan elkelnek a foglalások.”

A légitársaságok és a szállodák szintén az online forgalom megnövekedéséről számoltak be. A British Airways például közölte, hogy jelentősen nőtt az érdeklődés a Maldív-szigetek, a Kanári-szigetek, a Karib-tenger, New York, Florida és Dubaj iránt, míg a Club Med esetében huszonöt százalékkal emelkedett a foglalások száma az előző héthez képest.

Míg a jövő tavaszi és nyári árak jelenleg alacsonynak számítanak, a kereslet növekedésével valószínűleg növekedni fognak. Derek Moore, a Specialist Travel Association elnök-helyettese a The Guardian-nak elmondta: “Valószínűleg kevesebb választási lehetőség és kevesebb járat áll rendelkezésre a világjárvány előtti időszakhoz képest, ez pedig minden bizonnyal megemeli az árakat is”.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Van zsákjában minden jó? Óriási szigorításokat hozott a Mikulás az oltatlanoknak Ukrajnában
Hajmeresztő összegre kezdték bírságolni az oltás nélkül tömegközlekedőket Rómában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom