Close
Elég egy jó hír, és máris vadul kattintunk járatok és szállások után

Elég egy jó hír, és máris vadul kattintunk járatok és szállások után

A Pfizer cég bejelentésének híre (több mint kilencvenszázalékos hatékonyságú vakcinát fejlesztettek ki) úgy tűnik, reményt adott, és sokan már látják az elmúlt hónapokat megkeserítő világjárvány végét.

Milliók várják már, hogy mindenféle bizonytalanság és kényelmetlenség nélkül kiszabaduljanak, és újra biztonságban útra keljenek. Azt viszont még senki sem tudja megmondani, mikor jön el megint a pillanat (ha eljön egyáltalán…), amikor ugyanolyan felszabadultsággal vágunk neki a világnak, mint mondjuk februárban tettük.

Mindenesetre sokatmondó statisztikai adatokat közölt a Matadornetwork az emberek utazással kapcsolatos interetes kereséseiről, ami azt mutatja, mindenki nagyon vágyik már az igazi szabadságra.

A vakcina hírére a Skyscanner járat- és szállásfoglalási platformnál negyvennyolc százalékkal megugrott az online forgalom az előző héthez képest, az Európában és a Karib-térségben működő CV Villas-nál pedig hetvenhat százalékkal nőtt a keresések, negyvennel a foglalások száma.

A CV Villas ügyvezető igazgatója, Tristan Symondson a The Guardian-nek elmondta: “Biztosak vagyunk abban, hogy az oltóanyag híre elképesztően pozitív hatással lesz az emberek bizalmára az utazást illetően. Az árak még nem igazán emelkedtek, de nagyon gyorsan elkelnek a foglalások.”

A légitársaságok és a szállodák szintén az online forgalom megnövekedéséről számoltak be. A British Airways például közölte, hogy jelentősen nőtt az érdeklődés a Maldív-szigetek, a Kanári-szigetek, a Karib-tenger, New York, Florida és Dubaj iránt, míg a Club Med esetében huszonöt százalékkal emelkedett a foglalások száma az előző héthez képest.

Míg a jövő tavaszi és nyári árak jelenleg alacsonynak számítanak, a kereslet növekedésével valószínűleg növekedni fognak. Derek Moore, a Specialist Travel Association elnök-helyettese a The Guardian-nak elmondta: “Valószínűleg kevesebb választási lehetőség és kevesebb járat áll rendelkezésre a világjárvány előtti időszakhoz képest, ez pedig minden bizonnyal megemeli az árakat is”.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

foglalás | utazás | forgalom | vakcina | növekedés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram