Close
Immáron Cacaóval és helyben sütött pékárukkal indítja a reggeleket Émile

Immáron Cacaóval és helyben sütött pékárukkal indítja a reggeleket Émile

Régóta gondolkoztak, tervezgettek, kóstolgattak, és néhány hete belevágtak egy izgalmas új projektbe az Orló utcában. 

Az Émile ház alsó szintjét átalakították, és friss péksütikkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és smoothie-kal töltötték meg a pultot. A pékség nyitásával egy olyan profiljukat szerették volna megerősíteni, amelyre évek óta büszkén építenek.

Az első osztályú pékárut saját maguk alkotják meg a Gerbeaud Termelőműhelyében – ahol a cukrászaik és pékeik a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile süteményeit, péksüteményeit, csokoládéit, macaronjait és kenyereit is készítik – Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefjének vezetésével.

“A jó kenyérnél néha nem is kell több egy tökéletes étkezéshez. A ház kenyere, egy tartalmas porózus kenyér, amelynek tésztájába megannyi pirított magot, lenmagot, fekete és fehér szezámot, tökmagot és napraforgómagot kevertünk” – osztotta meg Tóth Ágnes.

“Az emberek egyre tudatosabbak a pékáruk választásakor, a minőség mind nagyobb szerepet kap a vásárláskor. Mi ezt az igényt szeretnénk kiszolgálni a Cacaóban helyben sütött ciabattakkal, bagelekkel, klasszikus péksüteményekkel és szendvicsekkel” – tette hozzá Niszkács Anna ügyvezető-tulajdonos.

Az Émile ház földszintjén kialakított kávézó enteriőrje – a jól bevált recepthez ragaszkodva – Varró Zoltán belsőépítész munkája. A finom kávé és ropogós croissant mellett lazítani vágyókat a földszinti kávézóban vagy Cacao vidám sárga székekkel színesített külön kertrészében várják.

A kávét sem bízták a véletlenre: a napinditó fekete Molnár Attila négyszeres barista bajnok One Eleven specialty kávé pörkölőjéből érkezik.

Elindultak egy környezettudatosabb úton, a vendégek elviteles finomságaikat lebomló, az előállítás során alacsony szén-dioxid-kibocsátással készülő csomagolásban vihetik magukkal.

A Cacao a tökéletes napindító lehet munkába igyekvőknek, és azoknak, akik csak megpihennének egy fárasztó nap után. Az Émile továbbra is várja vendégeit az emeleti Szalonban és a kertjében, legyen szó akár vasárnapi reggeliről, üzleti ebédről, meghitt vacsoráról vagy barátnős teadélutánról.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gerbeaud)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom