Close
Immáron Cacaóval és helyben sütött pékárukkal indítja a reggeleket Émile

Immáron Cacaóval és helyben sütött pékárukkal indítja a reggeleket Émile

Régóta gondolkoztak, tervezgettek, kóstolgattak, és néhány hete belevágtak egy izgalmas új projektbe az Orló utcában. 

Az Émile ház alsó szintjét átalakították, és friss péksütikkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és smoothie-kal töltötték meg a pultot. A pékség nyitásával egy olyan profiljukat szerették volna megerősíteni, amelyre évek óta büszkén építenek.

Az első osztályú pékárut saját maguk alkotják meg a Gerbeaud Termelőműhelyében – ahol a cukrászaik és pékeik a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile süteményeit, péksüteményeit, csokoládéit, macaronjait és kenyereit is készítik – Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefjének vezetésével.

“A jó kenyérnél néha nem is kell több egy tökéletes étkezéshez. A ház kenyere, egy tartalmas porózus kenyér, amelynek tésztájába megannyi pirított magot, lenmagot, fekete és fehér szezámot, tökmagot és napraforgómagot kevertünk” – osztotta meg Tóth Ágnes.

“Az emberek egyre tudatosabbak a pékáruk választásakor, a minőség mind nagyobb szerepet kap a vásárláskor. Mi ezt az igényt szeretnénk kiszolgálni a Cacaóban helyben sütött ciabattakkal, bagelekkel, klasszikus péksüteményekkel és szendvicsekkel” – tette hozzá Niszkács Anna ügyvezető-tulajdonos.

Az Émile ház földszintjén kialakított kávézó enteriőrje – a jól bevált recepthez ragaszkodva – Varró Zoltán belsőépítész munkája. A finom kávé és ropogós croissant mellett lazítani vágyókat a földszinti kávézóban vagy Cacao vidám sárga székekkel színesített külön kertrészében várják.

A kávét sem bízták a véletlenre: a napinditó fekete Molnár Attila négyszeres barista bajnok One Eleven specialty kávé pörkölőjéből érkezik.

Elindultak egy környezettudatosabb úton, a vendégek elviteles finomságaikat lebomló, az előállítás során alacsony szén-dioxid-kibocsátással készülő csomagolásban vihetik magukkal.

A Cacao a tökéletes napindító lehet munkába igyekvőknek, és azoknak, akik csak megpihennének egy fárasztó nap után. Az Émile továbbra is várja vendégeit az emeleti Szalonban és a kertjében, legyen szó akár vasárnapi reggeliről, üzleti ebédről, meghitt vacsoráról vagy barátnős teadélutánról.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Gerbeaud)

Gerbeaud | pékség | kávézó | niszkács anna | Onyx étterem

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram