Close
Ennyi pénzt emésztenek fel a brit királyi család utazásai

Ennyi pénzt emésztenek fel a brit királyi család utazásai

Mi meggondolnánk, meghívjuk-e őket egy kéthetes nyaralásra.

Talán senkit sem fog meglepni, de az angol királyi család háztartásának rezsije igen magas. A havi költségeik igen jelentős részét teszik ki az utazások, amikből bőven akad, hiszen a királyi család fiatalabb tagjai gyakran képviselik az Egyesült Királyságot fontos diplomáciai eseményeken.

De mekkora is ez az összeg?

A GoBankingRates nevű oldal kiszámolta: szerintük 2017-ben hatmillió dollárt, mintegy 1,9 milliárd forintot költöttek arra, hogy Vilmost, Katalint és a többieket eljuttassák A pontból B pontba. És azóta ez az összeg csak nőtt.

2017-ben az egyik legköltségesebb utazás egy kilencnapos turné volt, amely során Vilmos herceg és felesége Olaszországba, Romániába és Ausztriába látogatott. Az út során több igen költséges charterjáratot is igénybe vettek Bukarest, Pisa és Bécs között, így a költségek kicsit elszaladtak. Az utazás végösszege 203 ezer dollár, mintegy 64 millió forint volt. Ez azt jelenti, hogy a napi költségünk több mint hétmillió forintra rúgott.

Ehhez képest szinte olcsó volt a pár bhutáni és indiai látogatása, amely csak 129 187 dollárt emésztett fel. Ez a 40,6 millió forint is főként repülőgépjáratokra ment el.

A harmadik legdrágább út Vilmos herceg izraeli látogatása volt, a királyi személy Simón Peresz temetésén vett részt még 2016-ban. Ez 96 ezer dollárjába került az angol adófizetőknek. A harmincmilliós kirándulás során Vilmos herceg anyai nagyanyja sírját is felkereste Jeruzsálemben.

Károly herceg és Kamilla Ománt, az Egyesült Arab Emirátusokat és Bahraint kereste fel szintén 2016-ban, és ez is pontosan harmincmillió forintnyi összegbe került. Az összeg java részét a Royal Air Force által biztosított charterjáratok tették ki.

Károly herceg és Kamilla Új-Zélandon tavaly novemberben

A család legnagyobb utazói Károly herceg és Kamilla, 2018-ban ők költötték a legtöbb adófontot utazásra. A Karib-szigeteken tett túrájuk 530 ezer dollárt, mintegy 167 millió forintot tett ki. Megdolgoztak ezért a pénzért, ugyanis tíz szigeten több mint ötven kötelező eseményen képviselték az Egyesült Királyságot.

Jó hír a brit adófizetőknek, hogy Harry herceg és felesége, Meghan Markle utazásait már nem nekik kell állniuk.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom