Close
Nagyszerű hír érkezett: enyhítik a járványügyi korlátozásokat Magyarország északkeleti szomszédjánál

Nagyszerű hír érkezett: enyhítik a járványügyi korlátozásokat Magyarország északkeleti szomszédjánál

Ukrajnában a régiók többségét átsorolták a járványhelyzet szerinti jelenlegi legenyhébb, sárga kategóriába.

Eszerint az ország 24 megyéjéből már 14, és a főváros, Kijev van a sárga besorolásban, nyolc régió, köztük Kijev megye viszont még a legsúlyosabb kockázatú vörös kategóriában maradt.

Kárpátalja és a dél-ukrajnai Odessza megye pedig a kettő közötti narancs kategóriában van.

Közben az ukrajnai kormány 2022. március 31-ig meghosszabbította a járvány tavaly tavaszi kitörése óta érvényben lévő országos karantént. Az adaptív, azaz régiónként a járványhelyzet súlyossága szerint eltérő korlátozásokkal járó óvintézkedések rendszerét nevezik karanténnak Ukrajnában. Eszerint továbbra is érvényben marad a kötelező maszkviselés és a távolságtartás a zárt nyilvános helyeken, valamint azok a rendelkezések, amelyek szabályozzák, mely intézmények látogathatók kizárólag oltási igazolással.

A kijevi Anyaföld szobor az ukrán főváros legmonumentálisabb alkotása

Egész Ukrajnára érvényes az a szabály, hogy koncerteket, filmvetítéseket, edzőtermeket, bevásárlóközpontokat, szállodákat, kávézókat és éttermeket csakis oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel lehet látogatni. A kevésbé fertőzött, sárga besorolású régiókban elegendő az oltás egyik adagjának felvétele, de a magasabb fertőzöttségi szintet jelző vörös kategóriában ezt már csakis azok tehetik meg, akik mindkét dózist felvették. Ugyanez vonatkozik a felsorolt intézmények alkalmazottjaira is.

(Forrás: MTI)

ukrajna | kijev | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Vacsoráznál az Outlander sztárjával? Ezen a tematikus luxusutazáson megteheted

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom