Close
Mostantól felszabadul­tabban élhetjük meg Európa talán legszebb öblét és környékét

Mostantól felszabadul­tabban élhetjük meg Európa talán legszebb öblét és környékét

Montenegró eltörölte az éjszakai kijárási tilalmat, Észak-Macedónia pedig ismét engedélyezte a nyilvános eseményeket ,és megnyitotta a sportközpontokat szerdától a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős csökkenése miatt – jelentette a térség sajtója.

Mindkét országban legalább negyven százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az utóbbi héten.

A szkopjei kormány is rövidített a kijárási tilalmon, amely így már éjfél és 4 óra között van csak érvényben, a podgoricai kormány döntése értelmében pedig Montenegróban újraindítják a régiók közötti tömegközlekedést.

A korábban általunk is ajánlott Montenegró mindössze két nagyobb magyar megye területét foglalja el, cserébe közel háromszáz kilométer hosszú partvonala van, illetve a kis kanyonoktól kezdve a magas hegyeken át a pálmafákig, változatos a menüje.   

Első helyen említendő az UNESCO Világöröksége alá tartozó Kotori-öböl, mely elképesztő környezetben fekszik:

közepesen magas hegyek ölelik át, magát a kikötőt, illetve lényegében Kotort pedig városfal védelmezi.

Képeslapra, vagyis Instagramra passzoló azurkék tengere, bájos óvárosa és lenyűgöző strandjai miatt ellenállhatatlan a tengerparti Budva városa is, mint ahogy Európa egyik utolsó érintetlen őserdejének és legmélyebb kanyonjának is nehéz nemet mondani. A kicsit békésebb Perasthoz közel két kicsi szigetre hajózhatunk át, Petrovac városába pedig a mediterrán hangulatért és a tengerparti éttermekért érdemes elmenni.

Ide kapcsolódóan nemrég megírtuk, hogy a magyar lakosság nagy része a korábbiaknál több belföldi utat tervez a jövőben.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay)

nyaralás | utazás | enyhítés | nagy sztori | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram