Close
Mostantól felszabadul­tabban élhetjük meg Európa talán legszebb öblét és környékét

Mostantól felszabadul­tabban élhetjük meg Európa talán legszebb öblét és környékét

Montenegró eltörölte az éjszakai kijárási tilalmat, Észak-Macedónia pedig ismét engedélyezte a nyilvános eseményeket ,és megnyitotta a sportközpontokat szerdától a koronavírus-fertőzöttek számának jelentős csökkenése miatt – jelentette a térség sajtója.

Mindkét országban legalább negyven százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma az utóbbi héten.

A szkopjei kormány is rövidített a kijárási tilalmon, amely így már éjfél és 4 óra között van csak érvényben, a podgoricai kormány döntése értelmében pedig Montenegróban újraindítják a régiók közötti tömegközlekedést.

A korábban általunk is ajánlott Montenegró mindössze két nagyobb magyar megye területét foglalja el, cserébe közel háromszáz kilométer hosszú partvonala van, illetve a kis kanyonoktól kezdve a magas hegyeken át a pálmafákig, változatos a menüje.   

Első helyen említendő az UNESCO Világöröksége alá tartozó Kotori-öböl, mely elképesztő környezetben fekszik:

közepesen magas hegyek ölelik át, magát a kikötőt, illetve lényegében Kotort pedig városfal védelmezi.

Képeslapra, vagyis Instagramra passzoló azurkék tengere, bájos óvárosa és lenyűgöző strandjai miatt ellenállhatatlan a tengerparti Budva városa is, mint ahogy Európa egyik utolsó érintetlen őserdejének és legmélyebb kanyonjának is nehéz nemet mondani. A kicsit békésebb Perasthoz közel két kicsi szigetre hajózhatunk át, Petrovac városába pedig a mediterrán hangulatért és a tengerparti éttermekért érdemes elmenni.

Ide kapcsolódóan nemrég megírtuk, hogy a magyar lakosság nagy része a korábbiaknál több belföldi utat tervez a jövőben.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay)

észak-macedónia | balkán | nagy sztori | nyaralás | montenegró

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Tovább korlátozza az utasok számát Európa egyik legforgalmasabb repülőtere

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram