Close
Epres panna cottával aranyozd be a napod!

Epres panna cottával aranyozd be a napod!

Egy krémesen lágy panna cottánál el sem tudunk képzelni jobb tavaszi desszertet.

Hozzávalók:

  • 200 ml tej
  • 200 mé tejszín
  • 5 g zselatinpor
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 tk vaníliaaroma

Az eperszószhoz:

  • 450 g friss eper
  • 2 ek víz
  • 70 g cukor

Elkészítése:

  1. A zselatint két evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd öt-tíz percre félretesszük.
  2. Egy közepes serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliaaromát. Öt percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a zselatint is.
  3. Adagoljuk poharakba, és hagyjuk hűtőben állni legalább négy órát!
  4. Készítsük el az eperszószt! Daraboljuk fel az epreket, tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vizet! Amikor felforrt, egy botmixerrel pürésítsük, majd szűrő segítségével távolítsuk el a magokat is a szószból!
  5. Tálalás előtt öntsük az epermártást a panna cottára, és friss gyümölcsdarabokkal díszítsük!

Az üzletekben már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez történik, ha egy luxusszálloda, egy koktélbár és egy porcelánmanufaktúra közösen alkot
Már ezért a pezsgőért érdemes kilátogatni a 30. Budapest Borfesztiválra
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom