Close
Epres panna cottával aranyozd be a napod!

Epres panna cottával aranyozd be a napod!

Egy krémesen lágy panna cottánál el sem tudunk képzelni jobb tavaszi desszertet.

Hozzávalók:

  • 200 milliliter tej
  • 200 milliliter tejszín
  • 5 gramm zselatinpor
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Az eperszószhoz:

  • 450 gramm friss eper
  • 2 evőkanál víz
  • 70 gramm cukor

Elkészítése:

Első lépés: A zselatint két evőkanál hideg vízben feloldjuk, majd öt-tíz percre félretesszük.

Második lépés: Egy közepes serpenyőben felmelegítjük a tejszínt, a tejet és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a vanília aromát. Öt percig hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a zselatint is.

Harmadik lépés: Adagoljuk poharakba és hagyjuk hűtőben állni legalább négy órát!

Negyedik lépés: Készítsük el az eperszószt! Daraboljuk fel az epreket, tegyük egy kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a vizet! Amikor felforrt, egy botmixerrel pürésítjük, majd szűrő segítségével eltávolítjuk a magokat is a szószból.

Ötödik lépés: Tálalás előtt öntsük az epermártást a panna cottára és friss gyümölcsdarabokkal díszítsük! 

Az üzletekben már megkezdődött az eperszezon, hamarosan pedig az első hazai termesztésű szemek is elérhetőek lesznek a piacokon. Érdemes kihasználni az előttünk álló heteket, hónapokat arra, hogy minél változatosabban használjuk fel ezt az isteni szezonális gyümölcsöt. Ez a krémesen lágy tiramisu pedig garantáltan meghozza a kedvünket a további kísérletezéshez.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát
A koktél, ami több mint egy női név
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom