Close
Erzsébet királynő egészen különleges módon ünnepli saját uralkodását

Erzsébet királynő egészen különleges módon ünnepli saját uralkodását

Habzóbort készíttetett, melynek címkéjét koronázási palástja ihlette.

II. Erzsébet Nagy-Britannia leghosszabb ideje regnáló uralkodója, február 6-án ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját. A királynő jubileumát hivatalosan csak júniusban tartják majd meg, az ország négynapos ünneppel köszönti.

Aki pedig koccintana egyet a királynő egészségére, megteheti őfelsége saját habzóborával.

A Buckingham Palace English Sparkling Wine címkéjén Erzsébet királynő koronázási palástjának hímzése köszön vissza, melyeket arany olajfa levelek és búzakalász vesz körül a békét és a bőséget szimbolizálva.

A bor maga a Kentben és West Sussexben termesztett Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Meunier szőlő keveréke. Aromáiban mézédes citrusfélék, őszibarack és enyhén édes fűszeres jegyek jelennek meg, így rendkívül jól illik a tenger gyümölcseihez, a fish and chipshez, és az érett angol cheddar sajthoz.

A habzóbor körülbelül 17 ezer forintért vásárolható meg a Royal Collection Trust üzleteiben.

Nem ez az első habzóbor, amely a királynőhöz kötődik: 2011 óta folyik a szőlőtermesztés a Windsori kastély közelében lévő királyi területeken, amelyeket a brit borkereskedő, a Laithwaite’s ültetett, és az ő vezetésével szüretelik, hogy aztán palackozzák és értékesítsék az italokat. Szintén piacra dobtak már a királynő nevével fémjelzett gint és IPA-t is.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Royal Collection Trust)

ünnepség | királynő | pezsgő | jubileum | habzó bor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az egyszerű zöldséggel sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért

Ezek a világ legjobb Martinijei

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram