Close
Erzsébet királynő egészen különleges módon ünnepli saját uralkodását

Erzsébet királynő egészen különleges módon ünnepli saját uralkodását

Habzóbort készíttetett, melynek címkéjét koronázási palástja ihlette.

II. Erzsébet Nagy-Britannia leghosszabb ideje regnáló uralkodója, február 6-án ünnepelte trónra lépésének hetvenedik évfordulóját. A királynő jubileumát hivatalosan csak júniusban tartják majd meg, az ország négynapos ünneppel köszönti.

Aki pedig koccintana egyet a királynő egészségére, megteheti őfelsége saját habzóborával.

A Buckingham Palace English Sparkling Wine címkéjén Erzsébet királynő koronázási palástjának hímzése köszön vissza, melyeket arany olajfa levelek és búzakalász vesz körül a békét és a bőséget szimbolizálva.

A bor maga a Kentben és West Sussexben termesztett Chardonnay, Pinot Noir és Pinot Meunier szőlő keveréke. Aromáiban mézédes citrusfélék, őszibarack és enyhén édes fűszeres jegyek jelennek meg, így rendkívül jól illik a tenger gyümölcseihez, a fish and chipshez, és az érett angol cheddar sajthoz.

A habzóbor körülbelül 17 ezer forintért vásárolható meg a Royal Collection Trust üzleteiben.

Nem ez az első habzóbor, amely a királynőhöz kötődik: 2011 óta folyik a szőlőtermesztés a Windsori kastély közelében lévő királyi területeken, amelyeket a brit borkereskedő, a Laithwaite’s ültetett, és az ő vezetésével szüretelik, hogy aztán palackozzák és értékesítsék az italokat. Szintén piacra dobtak már a királynő nevével fémjelzett gint és IPA-t is.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Royal Collection Trust)

ünnepség | királynő | II. Erzsébet | habzó bor | uralkodás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram