Close
Hiába is nyitnak a teraszok, a kijárási tilalom továbbra is kilenc órától kezdődik Észak-Macedóniában

Hiába is nyitnak a teraszok, a kijárási tilalom továbbra is kilenc órától kezdődik Észak-Macedóniában

Észak-Macedóniában végre kinyithattak a kávézók és az éttermek teraszai.

Mivel viszont a koronavírusos fertőzéssel kórházban kezelt betegek kilencven százalékát még nem oltották be, ezért

az éttermek csak május 8-án nyithatnak ki.

És bár Észak-Macedóniában a legtöbb üzlet és szolgáltatás kinyithatott, este kilenc órától továbbra is érvényben maradt az éjszakai kijárási tilalom, amit az ortodox húsvéti ünnepekre feloldanak. Továbbra is zárva tartanak majd az edzőtermek, a sportot csak szabadtéren engedélyezik.

Olaszország és Románia lazít, Törökország szigorít

Romániában csökkentek az esetszámok, és az ortodox húsvét is közeleg – így enyhítettek a korlátozásokon. Eközben Törökországban teljes lezárás lép érvénybe május 17-ig: a török társadalom többsége a hétfői és szombati napok között csak rövid bevásárlás vagy orvosi ellátás miatt hagyhatja el otthonát. Szlovákiába pedig hétfőtől harminc helyett száz kilométerről is lehet ingázni a szomszédos országokból.

(Forrás: MTI)

észak-macedónia | macedónia | koronavírus-világjárvány | terasz | világjárvány

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom