Close
Hiába is nyitnak a teraszok, a kijárási tilalom továbbra is kilenc órától kezdődik Észak-Macedóniában

Hiába is nyitnak a teraszok, a kijárási tilalom továbbra is kilenc órától kezdődik Észak-Macedóniában

Észak-Macedóniában végre kinyithattak a kávézók és az éttermek teraszai.

Mivel viszont a koronavírusos fertőzéssel kórházban kezelt betegek kilencven százalékát még nem oltották be, ezért

az éttermek csak május 8-án nyithatnak ki.

És bár Észak-Macedóniában a legtöbb üzlet és szolgáltatás kinyithatott, este kilenc órától továbbra is érvényben maradt az éjszakai kijárási tilalom, amit az ortodox húsvéti ünnepekre feloldanak. Továbbra is zárva tartanak majd az edzőtermek, a sportot csak szabadtéren engedélyezik.

Olaszország és Románia lazít, Törökország szigorít

Romániában csökkentek az esetszámok, és az ortodox húsvét is közeleg – így enyhítettek a korlátozásokon. Eközben Törökországban teljes lezárás lép érvénybe május 17-ig: a török társadalom többsége a hétfői és szombati napok között csak rövid bevásárlás vagy orvosi ellátás miatt hagyhatja el otthonát. Szlovákiába pedig hétfőtől harminc helyett száz kilométerről is lehet ingázni a szomszédos országokból.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom