Close
Esztétikus onlay vagy porcelánkorona jelenti a jobb választást?

Esztétikus onlay vagy porcelánkorona jelenti a jobb választást?

Gyökérkezelt fog esetében felmerülhet a kérdés, hogy onlay vagy porcelánkorona az ideálisabb megoldás a felépítésre. Amikor egy mély fogszuvasodás miatt gyökérkezelés is indokolttá válik, hagyományosan a fogra porcelán korona került, viszont egyre gyakoribb, hogy a csücsköket is fedő fogbetéttel (onlay) történik a helyreállítás.

 

A gondosan elvégzett gyökérkezelés után tehát érdemes megfontolni a lehetőségeket, melyben természetesen készséggel segítenek a szakemberek. Fogászati beavatkozásokhoz, gyökérkezeléshez ajánljuk a Budapest Dental precíz csapatát!

 

Hogyan válasszunk fogbetétet, vagyis onlay anyagot?

 

A legtöbben olyan anyagot szeretnénk az onlay alapjául, amely szinte észrevehetetlenné teszi az egész beavatkozást, mintha a fogunk olyan lenne, akár új korában. Emiatt a klasszikus öntött arany fogbetétet sokan elutasítják, persze egyéni ízlésünkre van bízva a döntés.

 

Alapvetően két típus a leggyakoribb: a kompozit vagy kerámia onlay. Az előbbi átlagos esztétikájú, ám pénztárcabarát opció, utóbbi viszont még esztétikusabb, noha magasabb költségekkel kell számolni. Ráadásul a lepedék sem tapad meg a felületén, ezáltal jóval tartósabb is.

 

Célszerű minden szempontot figyelembe venni, emellett kikérni a specialista véleményét is, ugyanis ezen a téren egyetlen páciens sem egyforma. Kétségtelen, hogy a legtöbben a gyönyörű, észrevehetetlen, esztétikailag kifogástalan típust részesítik előnyben, mégis előfordulhatnak egyedi kérések, mint az arany fogbetét.

 

Mit érdemes tudni az IPS IMAX préskerámia betét kapcsán?

 

Ez esetben a fog koronai részét előkészíti a szakember. Amint megtörtént a lenyomatvétel, ideiglenes tömést helyeznek a fogba. Erre azért van szükség, mert időbe telik, amíg a betét elkészül. Az onlay a fogtechnikus és a fogorvos együttes munkájának eredménye, így néhány nap átfutási idő mindenképpen természetes.

 

Miután a fogtechnikus elkészül, jöhet a beragasztás, ami érzéstelenítés mellett történik, vagyis nem kell attól tartani, hogy fájdalmas lenne a folyamat.

A préskerámia előnye, hogy igényesebb, esztétikusabb, ugyanakkor tartósabb is. Szintén mellette szól, hogy körülbelül egy hét alatt megoldható általa a fogkorona rekonstrukciója.

 

Talán ez némi megnyugvást adhat azok számára is, akik amiatt nem mernek belevágni a fogászati kezelésbe, mert félnek a fájdalomtól, az eredménytől, és bizonytalanok a beavatkozás időtartamával kapcsolatban.

 

A legjobb opció az állapot függvényében

 

Ahhoz, hogy valóban a legideálisabb megoldást választhassuk, fontos figyelembe venni az érintett fog állapotát is, vagyis, hogy mennyire mély a szuvasodás, mennyi ép rész maradt meg. Amennyiben elegendő a fogbetétes restaurációhoz, a fent említett onlay változatok valamelyike számításba jöhet a porcelán borítókorona helyett.

 

Napjainkban nem akadály egy mélyebb szuvasodás esetén sem, hogy egy esztétikus megoldással orvosoljuk a problémát.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram