Már nem sokáig lesz érvényes a vakcinaigazolás harmadik oltás nélkül

Az Európai Unió országai várhatóan megállapodnak abban, hogy kilenc hónapra korlátozzák a Covid-19 igazolások érvényességi idejét az unión belüli utazások esetében – adta hírül a Reuters, hozzátéve, több tagállam is attól tart, hogy egy ilyen korlátozás akadályozni fogja az utazásokat.

Úgy tudni, a tagállamok egészségügyi szakértőivel folytatott értekezleten az EU dedikált képviselői azt javasolták, hogy az Unióba való belépéskor tegyék kötelezővé a PCR-tesztek elvégzését az omikron variáns terjedési kockázatának csökkentése érdekében.

Emellett egyeztetés folyt arról is, hogy kilenc hónapban korlátozzák az uniós vakcinaigazolások érvényességét. Ennek oka, hogy egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy az idő előrehaladtával az oltások által nyújtott védelem enyhül.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy mindazoknak, akik jövő nyáron szabadon, azaz tesztek és karanténkötelezettség nélkül szeretnének az Európai Unión belül utazni, emlékeztető oltás felvételére lesz szükségük.

A Reuters-nek nyilatkozó uniós tisztviselő úgy fogalmazott, hogy a csütörtöki előzetes megbeszélés után erről akár már pénteken konszenzus születhet, de más források szerint a tárgyalások akár a jövő hétig is elhúzódhatnak.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

covid-19 | pandémia | koronavírus | vakcinaigazolás | utazási korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom