Close
Már nem sokáig lesz érvényes a vakcinaigazolás harmadik oltás nélkül

Már nem sokáig lesz érvényes a vakcinaigazolás harmadik oltás nélkül

Az Európai Unió országai várhatóan megállapodnak abban, hogy kilenc hónapra korlátozzák a Covid-19 igazolások érvényességi idejét az unión belüli utazások esetében – adta hírül a Reuters, hozzátéve, több tagállam is attól tart, hogy egy ilyen korlátozás akadályozni fogja az utazásokat.

Úgy tudni, a tagállamok egészségügyi szakértőivel folytatott értekezleten az EU dedikált képviselői azt javasolták, hogy az Unióba való belépéskor tegyék kötelezővé a PCR-tesztek elvégzését az omikron variáns terjedési kockázatának csökkentése érdekében.

Emellett egyeztetés folyt arról is, hogy kilenc hónapban korlátozzák az uniós vakcinaigazolások érvényességét. Ennek oka, hogy egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy az idő előrehaladtával az oltások által nyújtott védelem enyhül.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy mindazoknak, akik jövő nyáron szabadon, azaz tesztek és karanténkötelezettség nélkül szeretnének az Európai Unión belül utazni, emlékeztető oltás felvételére lesz szükségük.

A Reuters-nek nyilatkozó uniós tisztviselő úgy fogalmazott, hogy a csütörtöki előzetes megbeszélés után erről akár már pénteken konszenzus születhet, de más források szerint a tárgyalások akár a jövő hétig is elhúzódhatnak.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

utazási korlátozás | vakcinaigazolás | covid-19 | koronavírus | utazás

FOLYTASD EZZEL

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Életveszélyesen meleg van, harmadfokú hőségriadót rendeltek el az egész országban mától

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom