Close
Már nem sokáig lesz érvényes a vakcinaigazolás harmadik oltás nélkül

Már nem sokáig lesz érvényes a vakcinaigazolás harmadik oltás nélkül

Az Európai Unió országai várhatóan megállapodnak abban, hogy kilenc hónapra korlátozzák a Covid-19 igazolások érvényességi idejét az unión belüli utazások esetében – adta hírül a Reuters, hozzátéve, több tagállam is attól tart, hogy egy ilyen korlátozás akadályozni fogja az utazásokat.

Úgy tudni, a tagállamok egészségügyi szakértőivel folytatott értekezleten az EU dedikált képviselői azt javasolták, hogy az Unióba való belépéskor tegyék kötelezővé a PCR-tesztek elvégzését az omikron variáns terjedési kockázatának csökkentése érdekében.

Emellett egyeztetés folyt arról is, hogy kilenc hónapban korlátozzák az uniós vakcinaigazolások érvényességét. Ennek oka, hogy egyre több bizonyíték van arra vonatkozóan, hogy az idő előrehaladtával az oltások által nyújtott védelem enyhül.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy mindazoknak, akik jövő nyáron szabadon, azaz tesztek és karanténkötelezettség nélkül szeretnének az Európai Unión belül utazni, emlékeztető oltás felvételére lesz szükségük.

A Reuters-nek nyilatkozó uniós tisztviselő úgy fogalmazott, hogy a csütörtöki előzetes megbeszélés után erről akár már pénteken konszenzus születhet, de más források szerint a tárgyalások akár a jövő hétig is elhúzódhatnak.

(Forrás: Reuters, fotó: Getty Images)

utazás | világjárvány | koronavírus | eu | covid

FOLYTASD EZZEL

Nem mondanak le a tömeges megfigyelésről az uniós országok

Szárnyal a magyar turizmus, elképesztő rekordok dőltek meg

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram