Close
Ez a város Európa kulturális fellegvára

Ez a város Európa kulturális fellegvára

A százezer főre jutó múzeumok, koncerthelyszínek, színházak és könyvtárak száma alapján rangsorolták az európai városokat.

Mi a kultúra? Nagyjából minden. A gasztronómia, a mindennapi rutin, a múzeumok, a történelem, a művészet, gyakorlatilag tényleg minden, ami körülvesz bennünket, a kultúra valamilyen formája. Éppen ezért nagyon nehéz a városokat rangsorolni a kulturális kínálatuk alapján. A Bounce-nak azonban sikerült.

A százezer főre jutó kulturális létesítmények számát kombinálták a Google hasonló keresési találataival.

A rangsor élére Velence került, ahol százezer főre vetítve 37,94 múzeum, 12,77 könyvtár és 10,45 zenei helyszín található. A szerelmesek városát követte Edinburgh, ahol az ikonikus kastélytól a skót nemzeti múzeumig nagyszerű kulturális felhozatalból lehet válogatni. A harmadik helyen Amszterdam végzett.

A Bounce tanulmánya szerint ez Európa tíz leggazdagabb kulturális élettel rendelkező városa:

Velence, Olaszország
Edinburgh, Egyesült Királyság
Amszterdam, Hollandia
Firenze, Olaszország
Milánó, Olaszország
Párizs, Franciaország
Prága, Csehország
Zürich, Svájc
Dublin, Írország
Róma, Olaszország

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

Európa | kultúra | könyvtár | koncertterem | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram