Close
Ez a város Európa kulturális fellegvára

Ez a város Európa kulturális fellegvára

A százezer főre jutó múzeumok, koncerthelyszínek, színházak és könyvtárak száma alapján rangsorolták az európai városokat.

Mi a kultúra? Nagyjából minden. A gasztronómia, a mindennapi rutin, a múzeumok, a történelem, a művészet, gyakorlatilag tényleg minden, ami körülvesz bennünket, a kultúra valamilyen formája. Éppen ezért nagyon nehéz a városokat rangsorolni a kulturális kínálatuk alapján. A Bounce-nak azonban sikerült.

A százezer főre jutó kulturális létesítmények számát kombinálták a Google hasonló keresési találataival.

A rangsor élére Velence került, ahol százezer főre vetítve 37,94 múzeum, 12,77 könyvtár és 10,45 zenei helyszín található. A szerelmesek városát követte Edinburgh, ahol az ikonikus kastélytól a skót nemzeti múzeumig nagyszerű kulturális felhozatalból lehet válogatni. A harmadik helyen Amszterdam végzett.

A Bounce tanulmánya szerint ez Európa tíz leggazdagabb kulturális élettel rendelkező városa:

Velence, Olaszország
Edinburgh, Egyesült Királyság
Amszterdam, Hollandia
Firenze, Olaszország
Milánó, Olaszország
Párizs, Franciaország
Prága, Csehország
Zürich, Svájc
Dublin, Írország
Róma, Olaszország

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

könyvtár | kultúra | koncertterem | kulturális élet | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom