Close
Európa legszebb vásárcsarnokai elrabolják a szívünket

Európa legszebb vásárcsarnokai elrabolják a szívünket

Utazásaink során gyakran látogatunk vásárcsarnokokba, hiszen semmi sem árul el többet egy nemzet vagy egy város kultúrájáról, mint a gazdag gasztronómiája. Bár a szívünk egyértelműen azt mondja: a fővárosi Központi Vásárcsarnoknál nincs szebb, körbenéztünk Európában, és találtunk három olyan élelmiszerpiacot, ahová muszáj eljutni.

Mercado da Ribeira – Lisszabon, Portugália

A Time Out Market néven is ismert hatalmas ódon épület a helyi gasztronómiai élet központja. A kínált ételek kiváló minősége és elfogadható ára tökéletesen tudja kompenzálni azt a kissé steril légkört, amely körüllengi az embert a vásárcsarnokban.

Ott azonban tényleg mindent megkóstolhatunk, ami a dél-európai konyhát jellemzi, a legjobban viszont akkor járunk, ha a friss alapanyagokból készült halételeket esszük végig.

Mercado de San Miguel – Madrid, Spanyolország

A spanyol főváros legnépszerűbb helyei a tapas éttermek és bárok, de egyre több utazó fedezi fel a gyönyörű Mercado de San Miguelt, mint gasztronómiai utazásuk célpontját.

Hatalmas az élet a keskeny folyosókkal teli csarnokban, ahol minden oldalról friss alapanyagok és pazar ételek fogadnak bennünket.

A legtöbb standos vendéglátóhely csak egy vagy két helyi finomságra szakosodott, így akár egy egész napot el lehet tölteni ott a spanyol konyha remekeinek falatozásával.

Östermalms Saluhall – Stockholm, Svédország

A svéd piacnak otthont adó épületet minimalista hangulatot áraszt, hiszen vasból és üvegből készült még az 1800-as évek elején. Belül azonban az igazi svéd natúr enteriőr fogad bennünket. A kínálat dúskál a friss halakban, de rendkívül széles a választék sajtokból és húsokból is.

Ráadásul az árusok szívesen osztják meg az egyes alapanyagok elkészítésének fortélyait is az utazókkal, így aztán a friss áruval a szállásunkra visszatérve akár mi magunk is készíthetünk kulináris remekeket.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom