Close
Ennek a helyes kis kabinnak egy célja van; összekapcsolni az embert a természettel

Ennek a helyes kis kabinnak egy célja van; összekapcsolni az embert a természettel

A francia Lumicene által gyártott kuckók lehetővé teszik a városlakók számára, hogy a zsúfoltságból kiszakadva gyakorlatilag eggyé olvadjanak a természettel.

A kabin különlegessége, hogy hatalmas, öt méter átmérőjű üveghomlokzattal rendelkezik, amelyet akár teljesen szét is tárhatunk, ezáltal tényleg eltüntetve a kint és bent közti határvonalat.

A Lumipod alapját egy öt és fél méter átmérőjű kör adja, ennek megfelelően a rendelkezésre álló hely mindössze tizenhét négyzetméter, azt azonban okosan használták ki a tervezők, így minden szükséges dolog a rendelkezésünkre áll, amire szükségünk lehet egy rövid kiruccanás során. Nemcsak egy jókora franciaággyal ellátott hálószoba található a házikóban, hanem tusoló, vécé és egy kis gardrób is.

Igazán vonzóvá azonban mégiscsak az alumíniumkeretbe helyezett, hajlított panorámaablaktól válik, ami különböző helyzetekbe állítható attól függően, milyen az időjárás. Rossz idő esetén teljesen bezárható, ilyenkor kényelmes kis kuckóként szolgál, ahonnan a kilátás továbbra is zavartalan. Ha csak a szél fúj, ajánlott félig nyitott állapotában használni, amikor is védelmet nyújt a széllökések ellen, ha pedig ragyogó az időjárás, érdemes teljesen elhúzni és kiélvezni a szabadtér nyújtotta örömöket.

Mivel a Lumipod szeretné összekapcsolni az embert a természettel, a kabint is úgy tervezték, hogy a környezetre gyakorolt hatása a lehető legkisebb legyen, illetve minél könnyebben belesimuljon az őt körülvevő közegbe. A dizájnt Lyonban álmodták meg, és jelenleg is fejlesztik a koncepciót. Ha részletesebben is érdekel a projekt, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Lumicene)

Close