Close
Ez a katonai bunker ultramodern galériaként született újjá

Ez a katonai bunker ultramodern galériaként született újjá

A tajvani Jünlinben két régi bunkert újítottak fel és alakítottak galériává annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék a háború borzalmait.

A Hiddenscape elnevezésű projektet az APL Stúdió valósította meg. Az 1943-ban épült katonai bunkerben a legmodernebb vizuális eszközök alkalmazásával nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a háború borzalmaiba, de megemlékezhetnek a harcok során elhunyt katonákról is.

A kivitelezők a felújítási munkálatok során megtisztították a szellőzőnyílásokat, becsempészték a napfényt a belső terekbe, az óvóhely legnagyobb helyiségében pedig multimédiás galériát alakítottak ki,

ahol a virtuális valóságot ötvözik az MR innovatív megoldásaival.

A második világháborúba repítik vissza a látogatókat az AVR teremben, ahol például a kezüket mozgatva küldhetnek morze kódot. Ami az MR területet illeti, a látogatók a bunker mennyezetén keresztül vetített képeknek köszönhetően a falhoz ülve merülhetnek el a sötét múltban.

A kisebb óvóhely fogadótérként funkcionál. A belsőépítészek megőrizték az eredeti térszerkezetét, így abszolút autentikus hangulatot áraszt, ugyanakkor felkelti az érdeklődést, és mágnesként vonzza a látogatókat a létesítmény belsejébe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók és forrás: Designboom, yi-hsien lee photography)

galéria | dizájn | építészet | háború | bunker

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram