Close
Ez a katonai bunker ultramodern galériaként született újjá

Ez a katonai bunker ultramodern galériaként született újjá

A tajvani Jünlinben két régi bunkert újítottak fel és alakítottak galériává annak érdekében, hogy minél többen megismerhessék a háború borzalmait.

A Hiddenscape elnevezésű projektet az APL Stúdió valósította meg. Az 1943-ban épült katonai bunkerben a legmodernebb vizuális eszközök alkalmazásával nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a háború borzalmaiba, de megemlékezhetnek a harcok során elhunyt katonákról is.

A kivitelezők a felújítási munkálatok során megtisztították a szellőzőnyílásokat, becsempészték a napfényt a belső terekbe, az óvóhely legnagyobb helyiségében pedig multimédiás galériát alakítottak ki,

ahol a virtuális valóságot ötvözik az MR innovatív megoldásaival.

A második világháborúba repítik vissza a látogatókat az AVR teremben, ahol például a kezüket mozgatva küldhetnek morze kódot. Ami az MR területet illeti, a látogatók a bunker mennyezetén keresztül vetített képeknek köszönhetően a falhoz ülve merülhetnek el a sötét múltban.

A kisebb óvóhely fogadótérként funkcionál. A belsőépítészek megőrizték az eredeti térszerkezetét, így abszolút autentikus hangulatot áraszt, ugyanakkor felkelti az érdeklődést, és mágnesként vonzza a látogatókat a létesítmény belsejébe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók és forrás: Designboom, yi-hsien lee photography)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom