Close
Ez a koronavírus hatása a nőkre

Ez a koronavírus hatása a nőkre

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy az emberek lényegesen többet isznak, mint a világjárványt megelőzően, a növekedés pedig kifejezetten drámai a hölgyek körében.

A RAND Corporation kutató- és elemző vállalat a pandémia első hullámában, a kijárási korlátozások ideje alatt készített felmérést az Egyesült Államokban, amelyből megállapították, hogy a koronavírus-járvány amerikai kirobbanása óta jelentősen megnőtt az alkoholfogyasztás mértéke.

Különösen igaz ez a nőkre, akik körében csaknem kétszeresére nőtt az italozás.

1540 megkérdezett, harminc év feletti válaszadókra vetítve az alkoholfogyasztás mértéke tizennégy százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A harminc és ötvenkilenc év közötti kérdőívet kitöltők esetében a növekedés jelentősebb, tizenkilenc százalék volt. A nők körében az alkoholfogyasztás drámaian, negyvenegy százalékkal emelkedett.

Bár úgy tűnhet, hogy az ivás egyszerű módja a koronavírus-járvány okozta stressz enyhítésének, az alkoholfogyasztás nem vezet sem testi, sem pedig lelki jólétéhez,

sőt, kifejezetten ronthat a depresszió tünetein, fokozhatja a feszültségérzetet, miközben a családi életre is káros hatással van.

“Az alkoholfogyasztás jelentős negatív következményekkel járhat az egészségre nézve, ezért a kutatásból nyert információk arra utalnak, hogy a járvány befolyásolhatja az amerikaiak testi és lelki egészségét” – mondta a kutatás egyik vezetője. Az eredmények azt is alátámasztják, hogy további vizsgálatok válnak még szükségessé, hiszen a világjárvány folytatódása miatt feltételezhetően továbbra is emelkedik majd alkoholfogyasztás, ez pedig befolyásolhatja a lakosság pszichológiai és fizikai jólétet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom