Close
Ez a nem várt haszna a koronavírusnak

Ez a nem várt haszna a koronavírusnak

A korlátozások ideje alatt nemcsak a netes tévék hódítanak, hanem egyre többen szomjaznak az új kultúrák megismerésére is. Ez pedig utazás híján a nyelvtanulást jelenti.

A világ gyakorlatilag be van zárva, a nemzetközi utazások zöme elmarad. A nyelvtanulás azonban úgy tűnik, igencsak felpörgött, ami egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy valami újat próbáljunk ki, és hasznos tudásra tegyünk szert.

Csak előnyökkel jár

Szakértők szerint az idegen nyelvben való elmélyülés, új nyelvismeretek elsajátítása stimulálja az agyat, és fokozza a kreatív gondolkodást, miközben fejleszti a memóriát. Számos további előnye is van, például megváltoztatja a gondolkodásmódot, sőt, a saját anyanyelvünkön történő kommunikációt is magasabb szintre emeli.

Az Indeed nemrégiben végzett egy kutatást, melyben 3,5 millió brit álláshirdetést tanulmányoztak.

Ez alapján megállapították, hogy a karantén és a Brexit óta megnőtt az idegen nyelvismeretekkel rendelkező álláskeresők iránti kereslet az olyan ágazatokban, mint a marketing, az értékesítés és az ügyfélszolgálat.

Negyven százalékkal többen keresnek olyanokat a gyermekgondozási területre, akik beszélnek valamilyen idegen nyelven. Bár átmenetileg a korlátozások miatt ez a növekvő trend nem figyelhető meg a turizmusban és a vendéglátásban, várhatóan az újranyitást követően itt is szükség lesz több nyelven beszélő, szakképzett munkaerőre.

Pályamódosítás? Legyél digitális nomád!

Köztudott, hogy a Covid egyik legnagyobb nyertesei a nemzetközi film- és TV-streaming szolgáltatók, valamint az online kiskereskedők. Éppen emiatt szintén nőtt a kereslet a fordítók iránt, akik feliratokat, szinkronokat, termékleírásokat tudnak készíteni különböző nyelveken.

A lezárásból fakadó váltás az online rendezvények piacát is felpörgette, a virtuális konferenciákhoz pedig szinkrontolmácsokra van szükség. Várhatóan a jövőben ebben nem is lesz változás, így aki idegen nyelvek elsajátításával tölti a karanténidejét, ezeken a területen is jól fizető álláshoz juthat. Ráadásul a fordítók a digitális nomádok rendkívül vonzó életét is tudják élni: dolgozhatnak egy napsütötte tengerparton, egy csodálatos panorámával rendelkező kávézó asztalánál a hegyekben, vagy akár egy lakókocsiban, mindennap másik várost felkeresve.

Így lehetnek könnyebbek a nehéz napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így lehetünk saját magunk mentorai
Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom