Close
Ezen a toplistán csak a világ tizedik legszebb városa lett Róma

Ezen a toplistán csak a világ tizedik legszebb városa lett Róma

A listát nem mi állítottuk össze, hanem a Flight Network készítette ezer utazási szakértő, blogger és újságíró megkérdezésével, így az ő véleményeikre építve rakták sorrendbe a világ legszebb városait.

A top ötvenben nagyrészt jól ismert helyeket találunk, de akadnak a fősodortól picit talán távolabb lévő, kevésbé felkapott városok is, mint például a mexikói San Miguel de Allende (39. lett), az új-zélandi Queenstown (38.) vagy az ecuadori Quito (32.). Az első tízbe olyan fajsúlyos városok nem fértek be, mint Madrid (27.), Tokió (18.) vagy Szingapúr (11.). A rangsorban a “fürdők városaként” emlegetett Budapest 16. helye viszont elég szép eredmény.

Íme az első tíz helyezett:

10. Róma

Kis túlzással külön tárhelyet kellene ahhoz bérelni, hogy felsoroljuk az örök városhoz köthető elnevezéseket, legendákat és látnivalókat.

Róma elbűvölő, szenvedélyes és képes hosszú napokra lefoglalni, hiszen lényegében a világ legnagyobb szabadtéri múzeuma.

9. Sydney

Strandoktól a felhőkarcolókig mindent megad a napsütötte kikötőváros, amely nem csupán a kétségkívül látványos operaház miatt vonzó.

Rendezett, fenséges parkjai, izgalmas múzeumai, lenyűgöző épületei és nyüzsgő sétálóutcái miatt nemcsak a legszebb, hanem a legélhetőbb városok közé tartozik.

8. San Francisco

A legeurópaibb hangulatú városnak tartják a Golden Gate híd otthonát, ahol az ikonikus látnivalók mellett a bámulatos környezet és a kulturális attrakciók sokasága is csábító.

A dimbes-dombos utcák jellegzetes házai és a jó értelmben vett hippiség adja San Francisco messze földön híres vonzerejét.

7. Fokváros

Természetes szépségekkel teli hely, gondoljunk csak a strandjaira vagy a gyönyörű hegyláncaira.

Legnevezetesebb látnivalóit a belvárosa rejti, köztük a lapos tetejű Table Mountainen található Kirstenbosch botanikus kertet, mely egyike a világ egyik legszebb kertjeinek.

6. Barcelona

Ide nyugodtan be lehetne illeszteni a Rómáról leírtakat.

Szemrevaló építészet, színes kultúra, fantasztikus ételek, és az az adottság, ami minden más várostól különbözővé teszi ezt a középkori gyökerekkel rendelkező kozmopolita helyet.

5. Vancouver

Szaggatott vonalú félszigetre épült, hatalmas hegycsúcsok, fjordok és folyók ölelik körbe, megérinti a Csendes-óceán,

tehát finoman fogalmazva irigylésre méltó környezetben fekszik.

Tele van zöldterületekkel, kisvárosi jellegű negyedekkel, jó fej emberekkel és bámulatos esti fénykavalkáddal.

4. Velence

Valószínűleg az elcsépelt kategóriába tartozik már a gondolákkal, a karnevállal, a Rialtóval és a Szent Márk térrel együtt.

Azt viszont nem lehet elvenni Velencétől, hogy a romantikát tekintve kevesen veszik fel vele a versenyt.

3. London

Talán meglepő az angliai metropolisz dobogós helyezése, de ha jobban megvizsgáljuk, érthető a dolog.

Gondoljunk mindjárt a világhírű jelképeire a Big Bentől kezdve a Toweren át a Buckingham Palotáig, és persze a mindenhol felbukkanó hagyományokra, valamint a lazaság, az ultramodernség és a konzervatív értékek vegyítésére.

2. New York

Folytonos vibrálás és kiapadhatatlan energia jellemzi ezt a megunhatatlan és elképesztően inspiratív helyet, ahol ha valami nincs, az gyakorlatilag nem is létezik.

New York állandóan megújul, New York egyfolytában hívogat,

New Yorknak nem lehet nemet mondani.

És nem is érdemes.

1. Párizs

Évszázadok óta meghatározó szereplője a világnak, legyen szó történelemről, művészetről, divatról.

Az elegáns és mesés Párizs napjaink egyik vezető gazdasági és kulturális központja, továbbra is markáns befolyásoló tényezőként van jelen, tele álmokkal, szenvedéllyel, harmóniával.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

sydney | párizs | vancouver | toplista | velence

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom