Close
Ez az elbűvölő színekkel teli sziget lesz Olaszország kulturális fővárosa

Ez az elbűvölő színekkel teli sziget lesz Olaszország kulturális fővárosa

Itália történetében először kapta sziget a megtisztelő címet.

2020-ban és 2021-ben is Parma számított, illetve számít Olaszország kulturális fővárosának, 2022-ben viszont a Nápolyhoz közeli Procida viselheti a titulust. A szigetet a döntőbe került tíz finalista közül választották ki – jelentette be Dario Franceschini kulturális miniszter.

Procida győztes pályázata a “Kultúra nincs elszigetelve” szlogen mentén futott. Raimondo Ambrosino polgármester szerint Procida számos közösség metaforájának tekinthető,

ahol az emberek újra felfedezték a környezetük iránti lelkesedést és a büszkeséget.

Mint megannyi mediterrán sziget és olasz tengerparti város, Procida is színekben fürdő épületeiről és egészen elképesztő, tengerre nyíló kilátásáról nevezetes.

A sziget történelme a 15. századig nyúlik vissza, ma alig tízezer lakosa van. A térség rengeteg ókori írót és modernkori filmrendezőt töltött fel inspirációval, többek között A tehetséges Mr. Ripley című filmból is forgattak ott jeleneteket.

Dolce vita

Az UNESCO világörökségi listájában számos közismert olasz város tündököl: a Rómák, Fireznék, Velencék és Amalfi-partok ragyogása pedig elhomályosítja azokat a helyeket, amelyek szintén nem véletlenül szerepelnek a listán. Ha megkérdezik, miért imádjuk Olaszországot, megmutatjuk ezt a három helyet, amiben még nincs is benne vélhetően legszebb vidéke.

(Forrás: MatadornetworkTravel and LeisureLonely Planet, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

sziget | főváros | kulturális | procida | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram