Close
Ez az elbűvölő színekkel teli sziget lesz Olaszország kulturális fővárosa

Ez az elbűvölő színekkel teli sziget lesz Olaszország kulturális fővárosa

Itália történetében először kapta sziget a megtisztelő címet.

2020-ban és 2021-ben is Parma számított, illetve számít Olaszország kulturális fővárosának, 2022-ben viszont a Nápolyhoz közeli Procida viselheti a titulust. A szigetet a döntőbe került tíz finalista közül választották ki – jelentette be Dario Franceschini kulturális miniszter.

Procida győztes pályázata a “Kultúra nincs elszigetelve” szlogen mentén futott. Raimondo Ambrosino polgármester szerint Procida számos közösség metaforájának tekinthető,

ahol az emberek újra felfedezték a környezetük iránti lelkesedést és a büszkeséget.

Mint megannyi mediterrán sziget és olasz tengerparti város, Procida is színekben fürdő épületeiről és egészen elképesztő, tengerre nyíló kilátásáról nevezetes.

A sziget történelme a 15. századig nyúlik vissza, ma alig tízezer lakosa van. A térség rengeteg ókori írót és modernkori filmrendezőt töltött fel inspirációval, többek között A tehetséges Mr. Ripley című filmból is forgattak ott jeleneteket.

Dolce vita

Az UNESCO világörökségi listájában számos közismert olasz város tündököl: a Rómák, Fireznék, Velencék és Amalfi-partok ragyogása pedig elhomályosítja azokat a helyeket, amelyek szintén nem véletlenül szerepelnek a listán. Ha megkérdezik, miért imádjuk Olaszországot, megmutatjuk ezt a három helyet, amiben még nincs is benne vélhetően legszebb vidéke.

(Forrás: MatadornetworkTravel and LeisureLonely Planet, fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
A világ legszebb fénybarlangjának minden négyzetmétere a maga a misztikum
Ezt tudjuk jelenleg arról, hogyan utazhatunk a közeljövőben
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom