Close
Ez a magánkórház vetekszik a szállodák luxusával

Ez a magánkórház vetekszik a szállodák luxusával

Kevés olyan helyzet van, amikor az ember szívesen fekszik kórházban – kivétel talán a gyermekáldás. A világ számos pontján kritikus állapotban vannak az egészségmegőrző intézmények, példáért nem is kell messzire mennünk. A magánintézményeket sajnos csak a tehetősebb réteg engedheti meg magának, ám még ezek a klinikák sem makulátlanok, pláne, hogy sokuk meglévő kórházi intézményben bérel helyet, Melbourne-ben megmutatták, milyen az, amikor a gyógyulást a pozitív körülmények is befolyásolhatják. A Cabrini Hospital bármely menő hotelnek megfelelne, csak éppen falai közt pihenés helyett modern orvoslás zajlik. 

Nem sűrűn mutatunk be kórházat itt a Roadsteren, de ennek esztétikuma és szemlélete mellett nem tudtunk elmenni szó nélkül. Az ausztrál magánkórház ugyanis nemcsak kiváló orvosaira és high-tech műszerparkjára büszke, hanem kialakítására és emberbarát enteriőrjére is.

A Cabrini Hospital megálmodói vallják, hogy a szakértelem mellett a szép és igényes környezet is sokat hozzátesz a páciensek gyógyulásához.

Nem mindegy, hogy egy nyomasztó kórteremben várják a gyógyítóikat, vagy egy minden luxussal ellátott gyönyörű, hotelszobához hasonlító teremben. Olyanban, ahol a franciaágyas megoldás sem ritka, friss szülőknek például.

A kialakításban a nagy múltú BatesSmart stúdió volt a segítség, amely régóta a Cabrini csoporttal dolgozik.

Munkájukat úgy látták el, hogy a páciensek kényelmét helyezték első helyre, csak ezután következett a technológia összehangolása a praktikummal.

Több mint 16 ezer négyzetméteres az intézmény, és minden szolgáltatás, műszer megtalálható, amire például a nőgyógyászatnak és szülészetnek vagy az onkológiának szüksége van.

Naturális anyagok, neonfények helyett annyi természetes fény, amennyit csak meg tudnak oldani, és szép kilátás a három fő pillér, ami az alkotók szerint mind olyan faktor, amit talán a kevesebb büdzsével rendelkező egészségügyi intézmények is megvizsgálhatnának.

Apróságnak tűnhet, de életmentő egészségügyi ellátás során nagyon fontos, hogy a beteg milyen körülmények között várja a gyógyulást, az egészséget.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cabrini.com.au, The Cool Hunter)

FOLYTASD EZZEL
Így néz ki a Google új campusa, amelyet a BIG és a Heatherwick Studio tervezett
Ilyen belülről a világ egyik legnépszerűbb komikájának New York-i lakása
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom