Close
Ez a magánkórház vetekszik a szállodák luxusával

Ez a magánkórház vetekszik a szállodák luxusával

Kevés olyan helyzet van, amikor az ember szívesen fekszik kórházban – kivétel talán a gyermekáldás. A világ számos pontján kritikus állapotban vannak az egészségmegőrző intézmények, példáért nem is kell messzire mennünk. A magánintézményeket sajnos csak a tehetősebb réteg engedheti meg magának, ám még ezek a klinikák sem makulátlanok, pláne, hogy sokuk meglévő kórházi intézményben bérel helyet, Melbourne-ben megmutatták, milyen az, amikor a gyógyulást a pozitív körülmények is befolyásolhatják. A Cabrini Hospital bármely menő hotelnek megfelelne, csak éppen falai közt pihenés helyett modern orvoslás zajlik. 

Nem sűrűn mutatunk be kórházat itt a Roadsteren, de ennek esztétikuma és szemlélete mellett nem tudtunk elmenni szó nélkül. Az ausztrál magánkórház ugyanis nemcsak kiváló orvosaira és high-tech műszerparkjára büszke, hanem kialakítására és emberbarát enteriőrjére is.

A Cabrini Hospital megálmodói vallják, hogy a szakértelem mellett a szép és igényes környezet is sokat hozzátesz a páciensek gyógyulásához.

Nem mindegy, hogy egy nyomasztó kórteremben várják a gyógyítóikat, vagy egy minden luxussal ellátott gyönyörű, hotelszobához hasonlító teremben. Olyanban, ahol a franciaágyas megoldás sem ritka, friss szülőknek például.

A kialakításban a nagy múltú BatesSmart stúdió volt a segítség, amely régóta a Cabrini csoporttal dolgozik.

Munkájukat úgy látták el, hogy a páciensek kényelmét helyezték első helyre, csak ezután következett a technológia összehangolása a praktikummal.

Több mint 16 ezer négyzetméteres az intézmény, és minden szolgáltatás, műszer megtalálható, amire például a nőgyógyászatnak és szülészetnek vagy az onkológiának szüksége van.

Naturális anyagok, neonfények helyett annyi természetes fény, amennyit csak meg tudnak oldani, és szép kilátás a három fő pillér, ami az alkotók szerint mind olyan faktor, amit talán a kevesebb büdzsével rendelkező egészségügyi intézmények is megvizsgálhatnának.

Apróságnak tűnhet, de életmentő egészségügyi ellátás során nagyon fontos, hogy a beteg milyen körülmények között várja a gyógyulást, az egészséget.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cabrini.com.au, The Cool Hunter)

ausztália | melbourne | egészségügy | cabrini hospital | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram