Close
Ettől a négy budapesti luxuslakástól leesett az állunk, és azóta is keressük

Ettől a négy budapesti luxuslakástól leesett az állunk, és azóta is keressük

Megannyi ámulatba ejtő külföldi otthonba, kiadó lakásba vagy irodába futunk bele netes kalandozásaink során, pedig sokszor elég lenne csak nyitott szemmel járni itthon, mert modern, dizájnos, urbánus, klasszikus vagy éppen fiatalos kecót Magyarországon is találni. Össze is gyűjtöttünk néhány kedvencet. 

Egy klasszikus a Krúdy Gyula utcából

156 négyzetméteres, két hálószobával és két fürdővel felszerelt bérleményről van szó, amelyet kifinomult ízléssel alakítottak ki és rendeztek be a budapesti Krúdy Gyula utcában. A nemrégiben felújított ingatlan központi részét az egy légtérben található nappali-étkező-konyha egység teszi ki.

A tágas társalgó egyetlen gombnyomással egy 4,6 méteres vetítővászonnal felszerelt moziteremmé varázsolható, ezzel biztosítva a lakók kikapcsolódását és komfortérzetét egy-egy munkával vagy városnézéssel töltött fárasztó nap után. Néhány lépéssel arrébb egy igen masszív fából készült étkezőasztal áll, körülötte akár nyolcan is kényelmesen elférnek.

Az exkluzív étkezés élményéhez természetesen a teljeskörűen felszerelt konyha is hozzájárul, ahol a Nespresso géptől kezdve a dupla sütőn keresztül az amerikai stílusú hűtőszekrényig minden megtalálható. Amikor pedig belép az ember a fő hálószobába, és megpillantja az óriási ágyat, a szabadon álló fürdőkádat és a beépített mosdóval felszerelt öltözőasztalt, kicsit akaratlanul is Zichy grófnak érzi magát.

Villából családi luxusotthon Pasaréten

A Házmán utcában, a Budagyöngye bevásárlóközpont közelében található kétszintes ingatlan 1927-ben épült, ám tavaly igen alaposan felújították. A villában négy hálószoba található, kettő a földszinten, kettő pedig az emeleten, így összességében egy hétfős család vagy baráti társaság számára ideális választás.

A házba lépve egy növényekkel, könyvekkel és művészeti alkotásokkal gazdagon tarkított, elbűvölő nappali és egy légkondicionált étkező fogadja az embert,

ahonnan a hangulatos teraszra és a bámulatos gyepszőnyeggel, sziklakerttel és több száz éves fákkal büszkélkedő kertre is kilátás nyílik.

A konyhából aztán átsétálhatunk a napsütötte télikertbe, ahol a zongora melletti két kanapé egyikén elterülve felhörpinthetjük a reggeli kávénkat vagy a délutáni teánkat. A buja kert által körülölelt terasz az étkezőből nyílik, ha úgy tartja kedvünk, itt is megreggelizhetünk a napfénytető alatt.

A tetőtérben található másik hálószoba pedig a fiatalabb generáció kedvence lehet többek között a padlón fekvő matracágy miatt. Mi ez, ha nem maga a családi idill?

Egy kis Dél-Amerika a Klauzál téren

Zsédely Krisztián nem lakberendező, nem dizájner, éppen ezért is nagyon üdítő azt látni, milyen kiváló hangulatú belvárosi lakást sikerült összehoznia az úgynevezett bulinegyedben. A bevallottan airbnb-s kiadásra tervezett ingatlan a VII. kerületet és Latin-Amerikát fúzionálja, eredeti, kreatív, ügyesen kivitelezett koncepció.

A Klauzál téri lakást részben egy dél-amerikai kirándulás inspirálta. Urbánus, friss, fiatalos, egyben modern, finom hangulatú, amelyben illeszkedik az épület, az utca, a környék hangulatához, és funkciókat tekintve és kielégíti lakóit. A természetesség minden választást meghatározott: a nyílászárók fából vannak, ahogy a komplett konyha és a nappali, szobák svédpadlója is tölgyfa, de az előszobai fogashoz is az erdőben talált kidőlt fát használtak.

Közel nyolcvan négyzetméteren elfért a nappali mellett három háló, a régi előszobában kapott helyet egy hatalmas konyha, külön toalettet választottak le, és a fürdő mellett egy privát zuhany áll rendelkezésre a legnagyobb szoba vendégeinek. A projektben a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy régi épületben van, amelynek nincsen egyetlen egyenes és két párhuzamos fala.

A tető egymással párhuzamosan futó fapallókból van, közötte régi nád. Közel kétszáz zsák sittet szállítottak el, öt centiméternyi beton került a lakás hatvan százalékában a régi salakos padlóra, teljesen újak a csövek és vezetékek, megtartották a régi spalettákat, az ablakba kiülésre alkalmas fa radiátortakarókat tettek. Nehéz kiemelni bármit is, de talán a tágas és napos előszoba, a dzsungeles tapéta a lakás főfalán, a faleveles zuhany és az oda tervezett tölgyfa konyha számítanak a kedvencnek.

Budai társasház újratervezve

Legyen a beltér tartalmas, találják meg a helyét mindennek, és gondoljanak ki egy egyedi stílust – ezzel a hármas feladattal bízta meg a megrendelő a Geppetto stúdiót. Voltak elképzeléseik a színekről, a funkciókról, stílusról, a Geppettónak elsősorban harmonizálnia kellett az igényeket.

A Geppetto két tervezője is dolgozott a projekten, az egyaránt építész Dréher Zsófia és Tas Fruzsina. Az ő rálátásuk extra megoldásokat is eredményezett, például a lépcső tér “egy külön leválasztott lépcsőházként indul, majd az egyik karja lebegő lépcsővé alakul, kinyitva ezzel a teret, és nagyobb átlátást engedve a nappali és konyha között.” Sok lakásnál a bebútorozás már szinte rutinmunka, ha figyelembe vesszük, hogy már a felújítás idején, jó előre is kiszemelhetünk bútorokat. Itt azonban újabb fél év eltelt, mire minden apró részletet kidolgoztak, és meghatározták az összes beépítendő anyagot, színt, felületet.

Tas Fruzsina a koncepcióterv után kapcsolódott be, és a bútorok, falfelületek, burkolatok találkozásainak kidolgozásán túl extra feladatot jelentettek számára a falban futó hűtő-fűtő rendszer műszaki megoldásai is. Az összegzése pedig a projekt egészére is áll:

Igazi aprólékos munka volt ez, ahol a különleges megjelenést egyfelől a jó térszervezés, másfelől az apró kis finom részletek adják.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: HipHomes Hungary, Mudri László, Jaksa Bálint)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom