Close
Az Indiai-óceán egyik kicsiny szigetére vágynak leginkább a magyarok

Az Indiai-óceán egyik kicsiny szigetére vágynak leginkább a magyarok

Alapjaiban írta át az erre az évre kigondolt utazási terveinket a Covid–19, de ez nem jelenti azt, hogy a lelkesedésünket is karanténba zárta volna. Bár a legtöbb ország apró lépésekkel halad a teljes újranyitás felé, az egészségügyi kockázatot mérlegelve sokan nem merik még átlépni az országhatárt. Legalábbis 2020-ban. 2021-re tekintve viszont már más a helyzet. 

A luxusutakkal foglalkozó Kuoni a Google utazással kapcsolatos adataira alapozva készített egy elemzést, amiből kiderült, hogy a következő év márciusára vonatkozó keresések száma 124 százalékkal nőtt, vagyis rengetegen gondolkodnak úgy, hogy jövő tavasszal már biztonságosan vághatnak neki a nagyvilágnak. Készült egy látványos térkép is, amely megmutatja, egyes országokban mely úti célokra kerestek rá a legtöbbször.

Ez alapján az Egyesült Arab Emirátusokban sűrű év elé néznek: leginkább oda szeretnének eljutni az emberek.

A második helyen érdekes módon holtverseny alakult ki Katar, Kanada és az Egyesült Államok között.

Ami minket, magyarokat illet, 2021 álomnyaralási helyszíne számunkra Mauritius.

Az amerikaiak legszívesebben Japánba mennének, a britek és az olaszok a Maldív-szigetekre, a németek pedig Törökországba vágynak a Google-kereséseik alapján. A franciák beérik a szomszédos Belgiummal.

A szlovákok az Egyesült Államokba, az osztrákok Horvátországba utaznának leginkább, a románok fantáziáját a Maldív-szigetek, az ukránokét Spanyolország, a szlovénekét Egyiptom, a szerbekét és a horvátokét Bali izgatja.

A térképet ide kattintva lehet böngészgetni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Kuoni, fotók: Pixabay)

vágyott | utazás | nagy sztori | keresés | járvány

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram