Close
Az Indiai-óceán egyik kicsiny szigetére vágynak leginkább a magyarok

Az Indiai-óceán egyik kicsiny szigetére vágynak leginkább a magyarok

Alapjaiban írta át az erre az évre kigondolt utazási terveinket a Covid–19, de ez nem jelenti azt, hogy a lelkesedésünket is karanténba zárta volna. Bár a legtöbb ország apró lépésekkel halad a teljes újranyitás felé, az egészségügyi kockázatot mérlegelve sokan nem merik még átlépni az országhatárt. Legalábbis 2020-ban. 2021-re tekintve viszont már más a helyzet. 

A luxusutakkal foglalkozó Kuoni a Google utazással kapcsolatos adataira alapozva készített egy elemzést, amiből kiderült, hogy a következő év márciusára vonatkozó keresések száma 124 százalékkal nőtt, vagyis rengetegen gondolkodnak úgy, hogy jövő tavasszal már biztonságosan vághatnak neki a nagyvilágnak. Készült egy látványos térkép is, amely megmutatja, egyes országokban mely úti célokra kerestek rá a legtöbbször.

Ez alapján az Egyesült Arab Emirátusokban sűrű év elé néznek: leginkább oda szeretnének eljutni az emberek.

A második helyen érdekes módon holtverseny alakult ki Katar, Kanada és az Egyesült Államok között.

Ami minket, magyarokat illet, 2021 álomnyaralási helyszíne számunkra Mauritius.

Az amerikaiak legszívesebben Japánba mennének, a britek és az olaszok a Maldív-szigetekre, a németek pedig Törökországba vágynak a Google-kereséseik alapján. A franciák beérik a szomszédos Belgiummal.

A szlovákok az Egyesült Államokba, az osztrákok Horvátországba utaznának leginkább, a románok fantáziáját a Maldív-szigetek, az ukránokét Spanyolország, a szlovénekét Egyiptom, a szerbekét és a horvátokét Bali izgatja.

A térképet ide kattintva lehet böngészgetni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Kuoni, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom