Close
Ez a mesebeli hangulatú kis falu a világ legszebb települése

Ez a mesebeli hangulatú kis falu a világ legszebb települése

A Uswitch a közösségi médiában való népszerűséget felmérve adományozta oda a megtisztelő címet.

Visszatérő álomként sokak fejében megfordul a vidékre költözés gondolata, mert hát ki ne szeretne idilli körülmények között, festői tájjal átölelt faluban, csendben, békében, nyugalomban élni?

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a favidéki ingatlanok iránt érdeklődők száma markánsan megnőtt az előző évhez képest.

Ennek tudatában a többek között pénzügyekkel és biztosítással foglalkozó Uswitch elemezte a két vizuális központú közösségi platformot, az Instagramot és a Pinterestet, hogy kiderítse, melyek a legszebb, legnépszerűbb települések a világon.

Úgy tűnik, Európa számos gyöngyszemet rejteget, merthogy a top tízben szereplő falvak közül hat a kontinensen található.

A lista élén a lenyűgöző görögországi Oia áll, valamivel több mint 1,6 millió közösségimédia-megjelenéssel, melyek túlnyomó többsége Instagram-posztokból származik.

A Szantorini szigetén megbújó,

meredek sziklákról lefelé néző, mesebeli hangulatú település hófehér házaival, csodás tengerparti panorámájával, szűk utcácskáival évek óta letarolja a képeslap- és a háttérkép-piacot.

A második és a harmadik helyen a vietnámi Ha Long Bay és a törökországi Göreme tanyázik, egyenként több mint 1,1 millió poszttal.

A nálunk is népszerű ausztriai Hallstatt 800 ezer körüli megjelenéssel a negyedik helyet szerezte meg. Ha az ötödik és a hatodik helyezettet személyesen keresnénk fel, akkor a világ másik végére kellene repülni értük: előbbit az ausztráliai Mission Beach, utóbbit az új-zélandi Wanaka birtokolja. Hetedik lett az itáliai Vernazza, félmillió körüli közösségimédia-megjelenéssel.

A top tizet a japán Shirakawa-Go, a skóciai Tobermory és a portugáliai Azori-szigeteken található Furnas zárja.

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti pihenést szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

(Forrás: Uswitch, fotók: Unsplash, Pixabay)

rangsor | top 10 | legszebb | világ | oia

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram