Close
Októberben sokat utaztunk, leginkább ezekre a helyekre mentünk

Októberben sokat utaztunk, leginkább ezekre a helyekre mentünk

Jó hónapot zárt a belföldi turizmus.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közleményében az áll, az őszi szünetre megélénkülő belföldi vendégforgalomnak is köszönhető, hogy októberben 627 ezer vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, közülük 591 ezer volt hazai. A szálláshelyek 1,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ebből 1,4 milliót belföldi utazók töltöttek el.

Budapest, Hajdúszoboszló és Eger volt a legnépszerűbb turisztikai célpont.

A tavaly októberi belföldi vendégéjszaka-szám nyolcvanhét százaléka valósult meg idén októberben. A tizedik hónapban érkezett összes vendég kilencvenegy százaléka ismét vidéki szálláshelyekre utazott, és ott 1,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vidéken megszálló vendégek kilencvenhat százaléka volt hazai, ők a vidéki vendégéjszakák kilencvenkét százalékát adták.

A vidéki szálláshelyek közül – szeptemberhez hasonlóan – ismét a szállodák voltak a legnépszerűbbek, az összes vendégéjszaka csaknem felét, negyvenkilenc százalékát töltötték el itt az utazók. További harminchárom százalékot egyéb és magánszálláshelyeken, tíz százalékot panziókban, négy százalékot pedig közösségi szálláshelyeken.

A Balaton turisztikai térség mellett – ahol az összes belföldi vendégéjszaka tizenkilenc százaléka csapódott le az elmúlt hónapban –, a hazai vendégek körében a Mátra-Bükk (tizennégy százalék) és a Budapest környéke (nyolc százalék) turisztikai térségek, valamint a főváros (kilenc százalék) voltak a legnépszerűbbek.

A külföldiek körében továbbra is Budapest volt a legkedveltebb, az összes külföldi vendégéjszaka negyvennégy százaléka itt realizálódott. Ezt követően Budapest környéke (hét százalék), valamint Debrecen és térsége (hét százalék) voltak a leglátogatottabbak a külföldi vendégéjszaka-számok alapján.

Az októberre hatályos rendelkezések alapján turisztikai céllal csak a visegrádi négyek országaiból érkezhettek külföldiek Magyarországra. Üzleti, tanulmányi vagy egészségügyi ellátási céllal azonban más országok állampolgárai is beléphettek. Ezért is lehetséges, hogy az októberi adatok alapján a legtöbb külföldi Ukrajnából, Németországból, Romániából, Dél-Koreából és Ausztriából érkezett – áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Getty Images)

eger | vendégéjszaka | célpontok | szállás | itthoni

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram