Close
Ezekre a szabályokra számíthatunk az osztrák síterepeken

Ezekre a szabályokra számíthatunk az osztrák síterepeken

Bár még nagyjából két hónap van a síszezon indulásáig, azért nem árt előre felkészülni, és tájékozódni a várható körülményekről. Persze sok minden függ majd az esetleges itthoni utazási korlátozásoktól is.

Az összes alpesi ország gőzerővel dolgozik a síszezonra érvényes szabályok kidolgozásán. Ausztriának kiemelten fontos a téli turizmus, úgyhogy hamarosan megtudjuk, milyen feltételekkel várnak bennünket – írja cikkében a síelők.hu.

Mint az írásból kiderül, néhány síterep már kitette honlapjára az előzetes szabályokat, és akad olyan is, amely már üzemel. Mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben.

Több síterep is azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár.

A hüttékben viszont már változó a helyzet: természetesen az asztalnál nem szükséges, de azt elhagyva továbbra is kötelező bizonyos helyeken, de vannak hegyi éttermek, ahol kizárólag a személyzetnek kell maszkot viselnie.

A rendelet egyik kulcspontja lesz a síelés utáni bulik (apres-ski) megregulázása. Erre már sok ötlet felvetődött, a teljes betiltástól a regisztrációhoz kötött bulizásig. Fontos szempont, hogy azt is meg kell akadályozni, hogy erős tiltás esetén privát házibulik alakuljanak ki, így inkább az ellenőrzött apres-ski feltételeinek a kidolgozása a kitűzött cél.

Valószínűleg minden síterepen lesznek karanténszobák a gyanús esetek elszigetelésére. A vendégek és alkalmazottak tesztelése is kiemelt kérdés. Tengerparti üdülőhelyek nyári példáját követve nem kizárható, hogy a síterepek ingyenes Covid-tesztekkel engedik haza a síelőket – írja a síelők.hu

Ez is érdekelhet:

(Forrás: síelők.hu, fotók: Pixabay)

koronavírus | hütte | síelés | síelők.hu | szabályok

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram