Close
Ezekre a szabályokra számíthatunk az osztrák síterepeken

Ezekre a szabályokra számíthatunk az osztrák síterepeken

Bár még nagyjából két hónap van a síszezon indulásáig, azért nem árt előre felkészülni, és tájékozódni a várható körülményekről. Persze sok minden függ majd az esetleges itthoni utazási korlátozásoktól is.

Az összes alpesi ország gőzerővel dolgozik a síszezonra érvényes szabályok kidolgozásán. Ausztriának kiemelten fontos a téli turizmus, úgyhogy hamarosan megtudjuk, milyen feltételekkel várnak bennünket – írja cikkében a síelők.hu.

Mint az írásból kiderül, néhány síterep már kitette honlapjára az előzetes szabályokat, és akad olyan is, amely már üzemel. Mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben.

Több síterep is azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár.

A hüttékben viszont már változó a helyzet: természetesen az asztalnál nem szükséges, de azt elhagyva továbbra is kötelező bizonyos helyeken, de vannak hegyi éttermek, ahol kizárólag a személyzetnek kell maszkot viselnie.

A rendelet egyik kulcspontja lesz a síelés utáni bulik (apres-ski) megregulázása. Erre már sok ötlet felvetődött, a teljes betiltástól a regisztrációhoz kötött bulizásig. Fontos szempont, hogy azt is meg kell akadályozni, hogy erős tiltás esetén privát házibulik alakuljanak ki, így inkább az ellenőrzött apres-ski feltételeinek a kidolgozása a kitűzött cél.

Valószínűleg minden síterepen lesznek karanténszobák a gyanús esetek elszigetelésére. A vendégek és alkalmazottak tesztelése is kiemelt kérdés. Tengerparti üdülőhelyek nyári példáját követve nem kizárható, hogy a síterepek ingyenes Covid-tesztekkel engedik haza a síelőket – írja a síelők.hu

Ez is érdekelhet:

(Forrás: síelők.hu, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Vállalkozók tiltakoznak az oltási igazolás ellen Montenegróban
Bréking: megnyitja határait Amerika!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom