Close
Ezekre a szabályokra számíthatunk az osztrák síterepeken

Ezekre a szabályokra számíthatunk az osztrák síterepeken

Bár még nagyjából két hónap van a síszezon indulásáig, azért nem árt előre felkészülni és tájékozódni a várható körülményekről. Persze sok minden függ majd az esetleges itthoni utazási korlátozásoktól is.

Az összes alpesi ország gőzerővel dolgozik a síszezonra érvényes szabályok kidolgozásán. Ausztriának kiemelten fontos a téli turizmus, úgyhogy hamarosan megtudjuk, milyen feltételekkel várnak bennünket – írja cikkében a síelők.hu.

Mint az írásból kiderül, néhány síterep már kitette honlapjára az előzetes szabályokat és akad olyan is, amely már üzemel (ld. Hintertux). Mindenhol kötelező a száj és orr eltakarása a lifteknél, kasszáknál és az épületekben.

Több síterep is azt tervezi, hogy a síbérlethez ingyen maszk jár.

A hüttékben viszont már változó a helyzet: természetesen az asztalnál nem szükséges, de azt elhagyva továbbra is kötelező. Vannak hegyi éttermek, ahol kizárólag a személyzetnek kell maszkot viselnie – olvasható a síelők.hu-n.

A rendelet egyik kulcspontja lesz a síelés utáni bulik (apres ski) megregulázása. Erre már sok ötlet felvetődött, a teljes betiltástól a regisztrációhoz kötött bulizásig. Fontos szempont, hogy azt is meg kell akadályozni, hogy erős tiltás esetén privát házibulik alakuljanak ki, így inkább az “ellenőrzött” apres-ski feltételeinek a kidolgozása a kitűzött cél.

Valószínűleg minden síterepen lesznek karanténszobák, a gyanús esetek elszigetelésére. A vendégek és alkalmazottak tesztelése is kiemelt kérdés. Tengerparti üdülőhelyek nyári példáját követve nem kizárható, hogy a síterepek ingyenes Covid-tesztekkel engedik haza a síelőket – írja a síelők.hu

Ez is érdekelhet:

(Forrás: síelők.hu, fotók: Pixabay)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom