Close
Ezt kell tenni ezekben a komor időkben a világ legjobb cukrásza szerint

Ezt kell tenni ezekben a komor időkben a világ legjobb cukrásza szerint

A belga csokoládékészítő elárulja az ellenszert.

Az ötvenhat éves Pierre Marcolinit választották idén a világ legjobb cukrászának a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet rendezvényén.

A Charleroi-ban született Marcolini huszonöt éve alapította első vállalkozását Brüsszelben. Minimalista stílusáról vált ismertté, boltjai pedig világszerte megtalálhatóak, még Japánban is kapni a kreálmányait.

Csokoládéi igazi luxusajándéknak számítanak, egy doboz Marcolini-féle édesség akár száz euróba (36 ezer forintba) is kerülhet.

A mester a díj átadása után azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy az elismerésben a cukrászat megreformálására irányuló őrült projektjének igazolását látja. Reméli, hogy a csokoládé megnyugtathatja az embereket ezekben a koronavírus-járvány okozta nehéz időkben.

“Komor időszakban vagyunk. Szerintem ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha otthon leülünk egy tábla csokoládéval, egy doboz pralinéval, és egy doboz csokoládéval” – zárta némi életvezetési tanáccsal Marcolini.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: swissinfo.ch, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még jobb lett Európa legjobb katélyszállója, megnyitott a Clarisse
Készítsd el azt a koktélt, amit Jeff Bridges tett legendássá!
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom