Close
Ezt kell tenni ezekben a komor időkben a világ legjobb cukrásza szerint

Ezt kell tenni ezekben a komor időkben a világ legjobb cukrásza szerint

A belga csokoládékészítő elárulja az ellenszert.

Az ötvenhat éves Pierre Marcolinit választották idén a világ legjobb cukrászának a World Pastry Stars nevű olaszországi szervezet rendezvényén.

A Charleroi-ban született Marcolini huszonöt éve alapította első vállalkozását Brüsszelben. Minimalista stílusáról vált ismertté, boltjai pedig világszerte megtalálhatóak, még Japánban is kapni a kreálmányait.

Csokoládéi igazi luxusajándéknak számítanak, egy doboz Marcolini-féle édesség akár száz euróba (36 ezer forintba) is kerülhet.

A mester a díj átadása után azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy az elismerésben a cukrászat megreformálására irányuló őrült projektjének igazolását látja. Reméli, hogy a csokoládé megnyugtathatja az embereket ezekben a koronavírus-járvány okozta nehéz időkben.

“Komor időszakban vagyunk. Szerintem ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha otthon leülünk egy tábla csokoládéval, egy doboz pralinéval, és egy doboz csokoládéval” – zárta némi életvezetési tanáccsal Marcolini.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: swissinfo.ch, fotók: Getty Images)

legjobb | belga | cukrász | csokoládé | világ

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram