Close
Minden, de minden fából van ebben az aranyos francia házban

Minden, de minden fából van ebben az aranyos francia házban

Ha imádod, hogy mindenütt fa vesz körül, megtaláltuk a mini mennyországodat.

A 2m26 építészstúdió tervezte ezt az aprócska vendégházat a dél-franciaországi Guitinières-ben, Charente-Maritime régióban. A La Petite Maison névre keresztelt kabin harminchat négyzetméteres, és

teljes egészében duglászfenyőből készült, beleértve az összes benne található bútort az ágykerettől a konyhapulton át a szekrényekig, székekig és asztalokig.

A vendégház nem fa része a betonalap, valamint a tolható üvegajtók, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a bukolikusan szép tájra. A házikóban négy szoba található, a moduláris szerkezetnek köszönhetően viszont bárhogy alakíthatóak a terek és tolhatóak a falak, ajtók.

Szintén különlegesség a teljesen fa kialakítás mellett, hogy az egyik helyiség fölött nincs tető, ezért úgy áramlik be a természet ebbe a szobába, ahogy csak akar.

Még több gyönyörű otthont nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amiben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Forrás: Dezeen)

francia | építészet | ház | fa | duglászfenyő

FOLYTASD EZZEL

Az idegenforgalom Oscar-díját nyerte el a Magyar Zene Háza

Nemzetközi dizájnmagazin szeretett bele az ikonikus budapesti épületbe

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram