Close
Fákat ültetnek cserébe, ha ezen az appon keresztül foglalunk repjegyet vagy szállást

Fákat ültetnek cserébe, ha ezen az appon keresztül foglalunk repjegyet vagy szállást

Újabb szuper kezdeményezés, csak támogatni tudjuk!

A szállás- és repülőjegy-foglalásokat intéző Hopper alkalmazás készítői bejelentették, hogy ezentúl az appon keresztül érkező összes foglalás után elültetnek egy fát, hogy ezzel is csökkentsék az utazások környezetre gyakorolt hatását.

Egészen pontosan úgy néz ki a Hopper Trees néven futó program, hogy a cég pénzt adományoz faültetésre.

Minden repjegyvásárlás után négy, minden hotelszobafoglalás után pedig két fát ültetnek a nonprofitként működő Eden Reforestation projekttel együttműködve.

Frederic Lalonde, a társaság igazgatója elmondta, mindig is az volt a céljük, hogy megkönnyítsék és hozzáférhetőbbé tegyék a foglalásokkal kapcsolatos teendőket. Mélyen hisznek az utazás pozitív társadalmi és gazdasági hatásában, ugyanakkor tisztában vannak azzal is, hogy a globálisan a mindennapjaink részévé váló utazás mekkora befolyással van a környezetünkre. “Izgatottak vagyunk, amiért megtesszük ezt a lépést a fenntarthatóbb jövő felé, és örömmel látjuk, hogy ezzel sikerül igazodni az ügyfelek igényeihez. A vállalást prioritásként kezeljük” – tette hozzá Lalonde, akinek becslése szerint nagyjából hatmillió fa elültetésével lehet számolni ebben az évben. És ha már számok, egy fa az élettartama alatt mintegy kilencszáz kilogrammnyi szén-dioxidot képes ellensúlyozni.

Természetesen nem a Hopper az egyetlen cég, amely igyekszik sokat tenni a szén-dioxid-kibocsátás ellentételezéséért, a Tripit applikáció például arról tájékoztatja az utast, hogy egy-egy repülése során mennyi káros anyag került a levegőbe. Számos légitársaság, többek között a JetBlue, az EasyJet és a Qantas pedig vállalta, hogy jelentősen ellensúlyozza a repüléseik szén-dioxid-kibocsátását, utóbbi 2050-re egyenesen nulla károsanyag-kibocsátást ígért.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom