Close
Fantasztikus jégtemplom nyílt a szomszédban

Fantasztikus jégtemplom nyílt a szomszédban

Szlovákia legnépszerűbb téli attrakcióját – szigorú szabályok betartása mellett – a járványhelyzet ellenére is lehet látogatni.

Az Ótátrafüred felett található Tarajkán idén is megépítették a látványosságot, melyet ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrálisról mintáztak. A jövő húsvétig látogatható jégtemplom felavatása ebben az évben is a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitásának tekinthető – írja a Sokszínűvidék.24.hu.

A tarajkai jégtemplomot nyolcadik alkalommal építették fel. A tizenkét méter magas alkotást harmincfős cseh és szlovák szobrászokból álló csapat készítette el öt hét alatt. Összesen tízkamionnyi, 1880 darab jégtömböt használtak, amelyek össztömege 225 tonna. Minden egyes tömb 120 kilogrammot nyom.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: sokszinuvidek.24.hu, fotók: Getty Images)

jégtemplom | téli | alkotás | szlovákia | látogatható

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram