Close
Fantasztikus jégtemplom nyílt a szomszédban

Fantasztikus jégtemplom nyílt a szomszédban

Szlovákia legnépszerűbb téli attrakcióját – szigorú szabályok betartása mellett – a járványhelyzet ellenére is lehet látogatni.

Az Ótátrafüred felett található Tarajkán idén is megépítették a látványosságot, melyet ezúttal a szentpétervári Krisztus Feltámadása Katedrálisról mintáztak. A jövő húsvétig látogatható jégtemplom felavatása ebben az évben is a magas-tátrai téli turistaszezon megnyitásának tekinthető – írja a Sokszínűvidék.24.hu.

A tarajkai jégtemplomot nyolcadik alkalommal építették fel. A tizenkét méter magas alkotást harmincfős cseh és szlovák szobrászokból álló csapat készítette el öt hét alatt. Összesen tízkamionnyi, 1880 darab jégtömböt használtak, amelyek össztömege 225 tonna. Minden egyes tömb 120 kilogrammot nyom.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: sokszinuvidek.24.hu, fotók: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom