Close
Egy friss felmérésből kiderül, elégedettek-e a magyarok az újranyitással kapcsolatban

Egy friss felmérésből kiderül, elégedettek-e a magyarok az újranyitással kapcsolatban

Valamint az oltások szervezettségéről, a vírushelyzetről és az újrandításokról is elmondták a véleményüket.

A magyarok többsége elégedett a koronavírus elleni oltakozás gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatásából.

A KINCS szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az április 14–16. között ezer ember telefonos megkérdezésével végzett, reprezentatív felmérés alapján minden második válaszadó úgy gondolja, hogy

javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A megkérdezettek 59 százaléka teljes mértékben vagy inkább egyetért a koronavírus elleni oltások ütemezésének gyorsaságával, 58 százalékuk találja megfelelőnek a tájékoztatást, és 57 százalékuk úgy véli, hogy az oltások beadásának szervezettsége jól és hatékonyan működik Magyarországon. Csak kevesebb mint tíz százalék adott hangot teljes elégedetlenségének.

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál.

A KINCS vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság miként vélekedik az újraindítási intézkedésekről. A válaszadók 56 százaléka szerint

a járványügyi és a gazdasági mutatókat együtt kell figyelembe venni, és ezek alapján meghozni a nyitással kapcsolatos döntéseket.

Harminc százalék vélekedett úgy, hogy kizárólag a járványügyi adatokra kellene támaszkodni.

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, hetven százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével.

Nem mindenhol értenek egyet ezekben a kérdésekben: az anglia Bath-ban például egy politikust hajítottak ki egy kocsmából a lezárások miatt.

(Forrás: MTI)

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom