Close
Egy friss felmérésből kiderül, elégedettek-e a magyarok az újranyitással kapcsolatban

Egy friss felmérésből kiderül, elégedettek-e a magyarok az újranyitással kapcsolatban

Valamint az oltások szervezettségéről, a vírushelyzetről és az újrandításokról is elmondták a véleményüket.

A magyarok többsége elégedett a koronavírus elleni oltakozás gyorsaságával, szervezettségével és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással, valamint az újraindítással kapcsolatos intézkedésekkel a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legfrissebb kutatásából.

A KINCS szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az április 14–16. között ezer ember telefonos megkérdezésével végzett, reprezentatív felmérés alapján minden második válaszadó úgy gondolja, hogy

javulni fog a vírushelyzet a következő egy hónapban, a nyitási intézkedéseket pedig a járványügyi és gazdasági adatok alapján kell meghozni.

A megkérdezettek 59 százaléka teljes mértékben vagy inkább egyetért a koronavírus elleni oltások ütemezésének gyorsaságával, 58 százalékuk találja megfelelőnek a tájékoztatást, és 57 százalékuk úgy véli, hogy az oltások beadásának szervezettsége jól és hatékonyan működik Magyarországon. Csak kevesebb mint tíz százalék adott hangot teljes elégedetlenségének.

Arra a kérdésre, hogyan alakul majd a vírushelyzet a következő egy hónapban, minden második válaszadó mondta azt, hogy jobb vagy sokkal jobb lesz a helyzet a jelenleginél, és mindössze 13 százalékuk gondolja úgy, hogy rosszabb lesz a mostaninál.

A KINCS vizsgálta azt is, hogy a magyar lakosság miként vélekedik az újraindítási intézkedésekről. A válaszadók 56 százaléka szerint

a járványügyi és a gazdasági mutatókat együtt kell figyelembe venni, és ezek alapján meghozni a nyitással kapcsolatos döntéseket.

Harminc százalék vélekedett úgy, hogy kizárólag a járványügyi adatokra kellene támaszkodni.

A jelenlegi járványügyi intézkedéseket a többség támogatja. 79 százalék egyetért az utazásokkal, hetven százalék az üzletek látogatásával kapcsolatban hozott szabályokkal, 66 százalék pedig egyetért az esti kijárási tilalom enyhítésével.

Nem mindenhol értenek egyet ezekben a kérdésekben: az anglia Bath-ban például egy politikust hajítottak ki egy kocsmából a lezárások miatt.

(Forrás: MTI)

telefonos felmérés | vendéglátóhely | újranyitás | magyar | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram