Close
Felpörgetnéd a weboldalad? Ezekről jó, ha tudsz!

Felpörgetnéd a weboldalad? Ezekről jó, ha tudsz!

Előbb-utóbb minden weboldal életében eljön az a pillanat, amikor egy kicsit fellvarják rajta a ráncokat. Az is megeshet, hogy alapjaiban gondolják újra a funkciókat és a dizájnt.

Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy elégedett vagy-e a jelenlegi domainregisztrátoroddal, s vajon megfelelő-e az a tárhelycsomag, amivel aktuálisan rendelkezel. Ha nem, akkor elérkezett a váltás ideje!

Domainregisztrátor váltása

A domainregisztrátor váltása elsőre bonyolultan hangozhat, ám valójában egyáltalán nem egy komplex folyamat. Az AB Plusz ügyfélportálján egyszerűen meg tudod rendelni az átregisztrálást.

A költségekről annyit érdemes tudni, hogy .hu domain és nemzetközi domain esetén sem kell díjat fizetni domainregisztrátor váltása esetén. Van azonban egy feltétel: kötelezően ki kell fizetni előre egy évet.

Mire van szükség az átregisztráláshoz?

Nos, .hu-s domain esetében a domain tulajdonosának nevében ki kell tölteni és alá kell írni egy domain megrendelőlapot. Ezenfelül néhány dokumentumra is szükség van. Ezeket a legegyszerűbb, ha szkennelve, e-mailen küldöd vissza az AB Plusznak, de akár le is fotózhatod és úgy is továbbíthatod őket, ha van egy jó minőségű kamerás okostelefonod.

Ha nemzetközi domainnel rendelkezel, akkor az előző domainregisztrátortól el kell kérned a domainhez társított AUTHORISATION CODE-ot. Fontos, hogy a domainen rajta lévő zárat, angolul lockot szükséges még levenni minden .com, .net, .info, .org és .biz domain esetében. Ez ahhoz kell, hogy át lehessen regisztrálni az adott domaint. A szóban forgó kódot megint csak e-mailben kell elküldened, ezzel a kóddal tudják megindítani az átregisztrálás folyamatát.

Ez úgy zajlik, hogy a domain regisztrálásának alkalmával a kapcsolattartó postafiókjába küldenek egy angol szövegű elektronikus üzenetet. Az ebben szereplő linkre kattintva történik meg az átregisztrálás jóváhagyása. Ha ez megtörtént, akkor a domain regisztrátora is fog kapni egy e-mailt, az ebben található linkre pedig a domainregisztrátornak kell ráklikkelnie. Ezután szinte azonnal átregisztrálódik a domain.

A tárhely optimalizálása

Amennyiben a régi tárhelyed már kinőtted, vagy tudod, hogy egy nagyobb online kampányt indítasz, akkor érdemes eleve olyan méretű tárhelyet vásárolni, ami elbírja a megnövekedett forgalmat. Nagy baklövés volna, ha sorra pattannának le az oldaladról a felhasználók, mert képtelen betölteni.

Manapság sokan döntenek úgy, hogy egy jól működő keretrendszert hívnak segítségül az újradizájnolásnál. Ezek bejáratott, működő sablonokkal és funkciókkal rendelkeznek, amelyek pofonegyszerűen testreszabhatóak különösebb programozói tudás nélkül. A jó hír, hogy van kifejezetten WordPressre optimalizált tárhely is. Ha tudod, hogy biztosan WordPress motorral fog dolgozni az új weboldalad, akkor érdemes ilyen tárhelyre előfizetned.

Ha a WordPress nem a szíved csücske, akkor találsz Joomlára vagy Drupalra optimalizált webes tárhelyeket is. Arra ügyelj, hogy lehetőleg SSD webtárhelyet vásárolj, mert ezek szupergyorsak. Így biztosan minden potenciális ügyfeled elégedett lesz a honlapod gyorsaságával!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram