Close
Felszólították a bicikliversenyzőket, hogy innentől ne örüljenek ölelkezve

Felszólították a bicikliversenyzőket, hogy innentől ne örüljenek ölelkezve

Az ölelkezés szerintük nem példamutató.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a járványhelyzetre tekintettel arra szólította fel a kerékpárosokat, hogy szakaszok vagy versenyek után ne ölelkezve ünnepeljenek.

A Cyclingnews szakportál beszámolója kiemelte: noha a kerékpáros csapatokat buborékban kezelik, gyakori koronavírusteszteknek vetik alá a bringásokat, és védve vannak a közönséggel való érintkezéstől,

a szurkolók és nézők elé állított példaadás miatt állnak ki az ölelkezés elhagyása mellett.

“Orvosként az a véleményem, hogy ezzel egyébként nem túl magas a fertőzés esélye, ugyanakkor az üzenet, amelyet el kell juttatnunk a nézőknek világszerte az, hogy küzdenünk kell a vírus ellen. Egyben emlékeztetni kell az embereket: ne érintsenek meg másokat.

Az egymást megölelve gratuláló kerékpárosok nem közvetítenek jó üzenetet”

– fogalmazott Xavier Bigard, az UCI orvosi bizottságának vezetője, rámutatva: a díjátadó ünnepségeken már korábban betiltották az érintkezéssel járó gesztusokat.

A szezon lefolyásával kapcsolatban azzal együtt bizakodó Bigard, hogy kellett már halasztani vagy törölni versenyeket. Ugyanakkor figyelmeztetett rá: a június 26-án kezdődő és július 18-án végződő Tour de France nem lesz “normális” verseny.

Eközben Magyarországon nagyon szigorú korlátozások lépnek életbe napokon belül, valamint teljes lezárás és kijárási tilalom várhat az egyik legszebb európai országra is. Kinyitottak viszont velünk ellentétben a kávézók és éttermek teraszai hétfőn Horvátországban, a vendéglátósok mintegy hetvenöt százaléka élt is ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően. Szardínia is fehér zónává minősülve újranyitotta éttermeit és bárjait, közben pedig az is kiderült, milyen országokba utazhatnak azok, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram