Close
Felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel? Igen!

Felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel? Igen!

A felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel tudják a legtöbbet nyújtani. Egyetlen számítógép sem tudja megmutatni, mi rejtőzik benne valójában, ha nincs hozzá egy kiváló, megbízható operációs rendszere. De mi számít megbízhatónak? Hogyan győződhetünk meg erről akár laikusként is? És miért nem érdemes kockáztatni? Mutatjuk!

Miért fontos, hogy eredeti legyen az operációs rendszer?

Két módja van annak, hogy működőképessé tedd a számítógéped. Egyrészt van a kalózmásolatok világa, melyről nem szeretnénk beszélni, mert csak a baj van velük! Másrészt van a jogtiszta irány, amivel számos negatív következménytől óvod meg magad. A kalózmásolatokkal büntethetővé válsz és nem fogsz megfelelő frissítésekhez jutni. A nagyobb baj az, hogy ezáltal olyan biztonsági rések keletkeznek a rendszeren, amit könnyűszerrel kihasználhatnak az adathalászok. Nagyon gyorsan sebezhetővé válik a készüléked, ha nem gondoskodsz a megfelelő jogtiszta szoftverről.

Felújított laptopok eredeti operációs rendszerrel

Ma már úgy is felkerülhet a gépedre egy eredeti operációs rendszer, hogy nem is te telepítetted. Erre tökéletes alkalom, amikor felújított laptopot vásárolsz. Ha ezt jó helyről veszed, akkor opcionálisan kérheted mellé egy jogtiszta Windows telepítését is. Vásárolj használt felújított laptopot megbízható szakemberektől!

Ők nem csak tesztelt és hiba miatt cserélt alkatrészekből álló gépet adnak el neked, de gondoskodnak az operációs rendszeredről is. Így egyrészt nem kell neked vagy az unokaöcsédnek hozzálátni otthon a telepítéshez. Másrészt garantáltan jogtiszta forrásból lesz beszerezve minden program, amit rátesznek.

Windows esetén a MAR program a biztosíték

A Microsoft Authorized Refurbishment (MAR) program kifejezetten felújítással foglalkozó partnercégek számára nyújt jogtiszta szoftvereket. Az együttműködés által tudják ezek a vállalkozások jogtisztán és megfizethető áron nyújtani a legális Windows operációs rendszereket. A feltelepített rendszert ráadásul bármikor újra is telepítheted, mert megkapod hozzá természetesen az eredeti termékkulcsot is.

De hogyan látható, hogy ilyen készüléket kaptál-e a vásárlásod után? Minden hivatalos MAR partnertől származó gépre kerül egy speciálisan tervezett címke. Ezekből három típus van: lehet Windows Eredetiségi Tanúsítvány (COA), Eredeti Microsoft Refurbisher (GMRL) vagy Eredeti Microsoft (GML) is.

A MAR COA címkén jól látható, hogy csak felújított számítógépen használható, és hogy nincs kereskedelmi értéke. A felújító és telepítő cég márkaneve is rajta van, valamint egy 25 számjegyű termékkulcs is. GMRL esetén digitális licenccel ellátott gépről van szó, amit egy holografikus kép mutat, “Microsoft Authorized Refurbisher” felirattal. Ha a két típus közül bármelyikkel találkozol, akkor biztos lehetsz benne, hogy eredeti Windows lett telepítve a laptopra.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Különleges kapcsolók és dugaljak nyomában

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram