Close
Az ember előtti időkbe lépkedhetünk a Jurassic Park-nak is hátteret adó kanyonban

Az ember előtti időkbe lépkedhetünk a Jurassic Park-nak is hátteret adó kanyonban

Nem nehéz megoldani, hogy egy-egy helyszín lenyűgözőbbnek tűnjön a képeken, mint amilyen valójában. A kaliforniai Fern Canyonnal azonban pont fordítva áll a helyzet: sokkal elbűvölőbb a valóságban, mint a fotókon.

A San Franciscótól körülbelül 480 kilométerre északra, a Prairie Creek Redwoods Állami Parkban található kanyont, melynek meredek falait lépcsőzetesen borítják a zöld minden árnyalatában pompázó páfrányok, túraútvonal szeli át, ahol a látogatók az ember előtti idők érintetlen világába sétálhatnak vissza.

Nem véletlen, hogy a helyszín a Jurassic Park 1997-es folytatásában is felbukkan.

A környék egyébként is idilli jellegét fokozza, hogy a kanyon alján hűvös patak folyik végig, és gyakran találkozni errefelé a ritka Roosevelt-vapitikkel.

A látványossághoz 45-90 perces, másfél kilométeres út vezet 45 méteres szintemelkedéssel, ahol a föld legmagasabb fái közé tartozó parti mamutfenyőket is megcsodálhatjuk. A túraútvonalhoz és a parkoláshoz május 1. és szeptember 30. között engedélyt kell igényelni online, emellett 12 dolláros belépődíj is van.

Ebbe a vörösben izzó csodasivatagba is el kell jutni egyszer, ha pedig nem mozdulnánk ki a kontinensről, de kanyont szeretnénk látni, akkor itt a remek alkalom.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash, Getty Images)

kalifornia | Prairie Creek Redwoods Állami Park | parti mamutfenyő | Fern Canyon | usa

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram