Close
Bukósisak kell a Forma-1-es élményt adó Ferrari új modelljeihez

Bukósisak kell a Forma-1-es élményt adó Ferrari új modelljeihez

Nem elég, hogy bivalyerős motorokat kaptak a Ferrari Icona sorozatának Monza SP1 és SP2 névre keresztelt darabjai, hanem végletekig letisztult formájuk is kivételesnek mondható.

A két vadiúj típus a márka 1948-as legendás modelljének, a 166 MM-nek állít emléket. Természetesen limitált kiadásban gördülnek le a szalagról az egyedi építésű, lenyűgöző formájú modellek, melyek tető nélküli, teljesen nyitott sportautók

Olaszországban barchettának, azaz kis csónaknak hívják az ilyeneket.

Kettejük közül az együléses SP1-ben értelemszerűen csupán egyvalaki, az SP2-ben viszont ketten élvezhetik a menetszelet, ami mi tagadás, hasít is rendesen, ha a járgány jóval háromszáz fölötti végsebességére gondolunk.

A további adatokat illetően az autó 4,66 méter hosszú, 1,16 méter magas, 1,5 tonna súlyú. 6,5 literes, 810 lóerős motor hajtja, százra 2,9, kétszázra 7,9 másodperc alatt gyorsul fel.

Mindezek tehát azt jelentik, hogy a Ferrari történetének legerősebb szívómotorját találjuk a gépházban.

Ha hinni lehet a gyártónak, a sofőr szinte teljesen olyan élményt kap, ha egy magányos sztrádán tövig nyomja a pedált, mintha Forma-1-es autóban ülne.

Ezt bizonyára csak fokozza a bukósisak viselésének érzése is, ami mondjuk kétszáz fölötti tempónál tető és gyakorlatilag szélvédő hiányában abszolút indokolt lehet (bár egyedi technológiával a építettek a műszerfalba egy apró szélvédőt, de ez nem tűnik túl hatékonynak).

Azt viszont nem tudni, hogy a háromküllős sportkormánnyal és egészen különleges váltóval felszerelt limitált széria pontosan hány legyártandó autót jelent.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

FOLYTASD EZZEL
90 éve aratott legendás győzelmet a Mercedes-Benz
Meglepő helyről érkezik ez a fantasztikus sportkupé
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom