Negyven másodperc alatt teljes testfertőtlenítést végez a CleanTech kabinja, melyet már csatasorba állítottak a hongkongi repülőtéren.
A fotokatalízis lényegében az UV-fény segítségével fertőtlenít, ami egyáltalán nem új módszer, orvosi eszközöket is szoktak ezzel a módszerrel sterilizálni. A hongkongi reptéren pedig már be is vetették a fotokatalízist végző kabint, amely kizárólag akkor engedi belépni az utazót, ha már előtte megmérte és megfelelőnek találta a testhőmérsékletet.
Belépés után alig negyven másodperces az egész procedúra, vagyis rövidebb is lehet, mint egy útlevélellenőrzés vagy a bevándorlási hivatalnál töltött idő.
A fotokatalízis mellett egy speciális porlasztott, természetes anyagokból készült fertőtlenítőszert is permeteznek az utazóra, amely egyébként egy hongkongi startup terméke. A kabinokat jelenleg a reptér dolgozóin tesztelik, de nagy reményeket fűznek hozzájuk.
Ahogy az önjáró fertőtlenítő robotokhoz is, amelyek a mosdókat, a várókat tisztítják meg minden apró kórokozótól, sőt, a reptér levegőjének csírátlanításáért is felelősek.
Három hónapja mindez még sci-fi lett volna, de mára már nem húzzuk fel a szemöldökünket a legprofibb arcmaszkok, vagy a teljes testet beborító szkafanderek láttán sem. Reméljük, hogy biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak majd ezek a fertőtlenítő fülkék, és alternatívát jelenthetnek majd a nemzetközi utazások alkalmával.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Ez az egyetlen dolog, ami pillanatnyilag feledtetheti velem a koronavírus-járványt
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Egy terapeuta szerint nem kéne most nyomasztanunk egymást „motiváló” üzenetekkel
- Így kezdtem új időszámításba a koronavírus miatt
- Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra
- Öt film arra az esetre, ha már nagyon hiányzik az utazás
- Éppen az fog megmenteni, amit nemrég a pokolba kívántam
- „Ilyen gyorsan még semmi sem omlott össze körülöttem” – Gerendai Károly-interjú
- Íme hét, szívet melengető felajánlás vendéglátóhelyektől
- Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól
- Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük
- Így nyit ki újra Olaszország május elejétől
- Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció
- Ne add fel a reményt, üzenik a csodálatos hazai tájak
- Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük
- Semmelweisnek igaza volt! Egy bögrekollekció, ami reagál a koronavírusra
(Fotók, illusztrációk: Getty Images, AFAR, TrendHunter)
koronavírus-járvány | koronajárvány | repülőtér | post covid | covid19Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel
Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!