Close
Fiesztahangulatért szerdánként a Tompa utcába kell menni

Fiesztahangulatért szerdánként a Tompa utcába kell menni

A Paletta és Bezerics Dani vendéglátása olyan színfoltja a városnak, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Mindig van egy új ötletük, mindig mosolygósan várnak, és a társadalmi szerepvállalás sem áll távol tőlük. Egyértelműen miattuk lett még jobb hely a Tompa utca, és ehhez a pár hónapja megvalósított Estipiac is jócskán hozzájárul. Mini kirakodás, ínyencvásár és esti koccintás, pizzázás vár szerdánként a IX. kerület legbarátságosabb utcájában. 

Ahogy a Tompa–Páva utca sarkához közeledünk a kellemes nyári estén, három gondolat is beugrik: az egyik, hogy bárcsak biciklivel érkeztünk volna és csak letámasztanánk a Paletta előtt, hogy romantikusan megtöltsük az első kosarát a helyben vásárolt finomságokkal. A második, hogy jobb lett volna kint leülni, de minden asztal foglalt, a harmadik pedig, hogy mennyire jó lenne egy nagyobb, bővített piac errefelé, ha már elkezdődött ez a mozgalom.

Érkezésünket követően Dani mesél kicsit az Estipiac kezdeményezésről, ami ugyan ma még kicsiben megy, de valójában szeretnék, ha az utcán végig sorakoznának a termelői asztalok, jobbnál jobb portékákkal.

Pont, ahogy elgondoltam, mennyire szuper lehetne ez. Végignézzük az asztalokat: a tiszaörsi Barázda Szociális Szövetkezet házi tésztákat és kecskesajtot kínál – a sajtból kóstolunk is, és megtudjuk, hogy Tiszaörsön megannyi munkahelyet teremtettek a helyieknek a szuper minőségű termékeket előállító üzemben. A DeliBox Hungarikum füstölt áruval és hentestermékekkel képviselteti magát, Rob-Chi chilis finomságokat hoz, szabolcsi almalé érkezik a Csakis Alma Manufaktúrától, a Paletta saját péktermékei és a Bezerics Borház italai is megvásárolhatóak a mini piacon.

A Tompa utca fái lampionokat kapnak, halkan szól a helyben kevert lounge zene is, ki kutyával, ki gyerekkel érkezik, igazi családi program lehet ez a szerda.

A termelőkkel való beszélgetés, kóstolás és esetleges vásárlás után/közben pedig természetesen minden adott a koccintáshoz és a szerda esti vacsora elfogyasztásához.

Úgy fest, a legnépszerűbbek a nápolyi pizzák, könnyed vadkovászos tésztával készítve. Ötpercenként landol egy az asztalokon. Csináltak is egy alig ötezer forint fölött lévő pakkot, amely két pizzát és egy palack gyöngyözőbort (rozé vagy fehér) takar. Randira is tökéletes, de egy baráti összejövetelhez is passzol ez a kombináció. Ahogy a Paletta estjeire megálmodott frissítők is: a bodzás-uborkás spritz, a friss málnás-ribizlis rozéfröccs, az almás mimosa, vagy a pink gin-tonik.

Tapasokból sincs hiány, marinált olivák, velős pirítós, padlizsánkrémes változat és kraftos szendvicsek várnak. Mi mégsem gondolkoztunk sokat, és a pizza mennyei illata ellenére a madridi pacalra csaptunk le, ami ugyan nem a legkönnyedebb vacsora, de ritkán megjelenő tétel. Már az első falat után kiderült, hogy a legjobb választás volt a pikáns, friss belsőség.

Ennél kellemesebb, hangulatosabb szerda estét nehezen tudnánk elképzelni! Nincs feszengés, nincs manír, vagy túltolt gasztrofröcsögés, csak baráti hangulat, kreatív energiák, remek termékek és ízletes vacsorák.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Paletta)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom