Close
Ezer ukrán menekültet repített biztonságos helyre a világhírű filmrendező-pilóta

Ezer ukrán menekültet repített biztonságos helyre a világhírű filmrendező-pilóta

“Meg kell tennünk” – ennyi az oka a híres rendező kezdeményezésének.

A díjnyertes filmrendező és pilóta, Enrique Piñeyro mintegy ezer, lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukrajnai menekültet szállított alapítványának Boeing 787-es repülőgépével biztonságos helyre, Olaszországba és Spanyolországba.

Piñeyro, aki számos sikeres dokumentumfilmet készített, kereskedelmi utasszállító pilóta is egyben. A Solidaire nevű alapítványával humanitárius válságok kezelésében vesz részt, az ukrajnai menekülteket pedig egy másodpilótával szállította. A repülőgép úgy néz ki, mint bármely kereskedelmi utasszállító gép,

az utasok azonban fáradtak, tanácstalanok és szomorúak.

“Átlagosan kétszáz utast, főként nőket, gyerekeket és időseket repítettünk minden egyes uton” – mondta a Robb Reportnak a rendező hozzátéve, a legtöbben sokkhatás alatt voltak, amikor felszálltak a repülőgépre, a gyerekek különösen nem értik, mi történik velük. Egy család sírva szállt le a gépről spanyolországi megérkezésüket követően, hiszen

ekkor tudatosodott bennük, hogy elhagyták az otthonukat, az édesapjukat és a családjukat egy olyan újrakezdésért, amit soha nem akartak.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész világ összefogott az ukrajnai menekültekért, a közszereplők és az uralkodók is kiveszik a részüket az ellátásukból. Nemrégiben a Roadster is beszámolt arról, hogy a holland királyi pár is élen jár a példamutatásban, Willem-Alexander holland király és Máxima királyné az Amszterdamtól egy órás vonatútra található kastélyukba fogadott be nyolc ukrajnai családot.

(Forrás: RobbReport, fotók: Solidaire)

menekültfogadás | orosz | menekült | ukrán | háború

FOLYTASD EZZEL

Hamarosan akár a tiéd is lehet egy ingyen repjegy ebbe a kedvelt távoli metropoliszba

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram