Close
Ez az apró, tóparti faház pontosan az, amiért annyira szeretjük a finneket

Ez az apró, tóparti faház pontosan az, amiért annyira szeretjük a finneket

Együtt mozog a természettel, nem akar sokat, cserébe eredeti és nagyszerű.

Egy filmkészítőnek tervezte elvonulós laknak ezt a házat a Porovesi-tó partján a Pirinen & Salo építésziroda. A kabin kialakításakor a tervezők a templomi építészetből merítettek, így a mindösszesen tizenöt négyzetméteres faházikó belseje úgy tagolódik miniben, akár egy templom: főhajó, mellékhajók és apszis – ebben az esetben szentképek helyett a tulaj kedvenc filmposztereivel dekorálva.

A Filmkészítő házikója névre keresztelt nyaralóban a munkastúdió mellett egy fürdőszoba és egy technikai eszközöket tároló helyiség található, valamint egy kis galéria, ahonnan tökéletes a kikukucskálás a természetre.

A kátránnyal bevont faház kívül és belül is tökéletes kreatív elvonulóhely – szerintünk egy nyár alatt itt simán megszületik egy új díjnyertes filmötlet.

(Fotók: Marc Goodwin)

házikó | finn | | finnország | templom

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram