Close
Foglaljunk időben, ha a költöztetés Budapesten történik!

Foglaljunk időben, ha a költöztetés Budapesten történik!

Ha egy költöztetés Budapestet is érinti, akkor az eltér egy vidéki szomszéd faluba való átfuvarozástól. Vannak buktatók bőven, de ha megfogadjuk az alábbiakban leírt tanácsokat, akkor elkerüljük a legrosszabb eseteket, és jó eséllyel minden gördülékenyen fog menni.

Költöztetés Budapest érintésével

Ha a költözések számát nézzük, akkor meredek emelkedést figyelhetünk meg. Ez kifejezetten igaz akkor, ha a fővárost is érintő mozgásokat elemezzük. Mint korábban, úgy most is hatalmas vonzerőt jelent az ország legnagyobb települése.

Azonban ha egy költöztetés Budapest érintésével történik, az még nem azt jelenti, hogy a főváros a célállomása. Közel sem! Az utóbbi időben megfigyelhető volt az a trend is, hogy míg a vidékiek a fővárosba tartanak, addig onnan nagyon sokan költöztek ki az agglomerációba.

Ez a költözési bumm igencsak próbára teszi a költözőket és a költöztetőket egyaránt. Sajnos a rengeteg munkának nem csak örülni tudtak a profi cégek, ugyanis megjelent nagyon sok olyan vetélytárs is, akik nem épp ügyfélbarát módszerekkel keltik a szakma rossz hírét.

A mai cikkünkben hoztunk 5 jó tanácsot, melyek segítségével a Budapestet érintő költözéssel sem lesz gondunk.

 

1. Jól válasszuk meg, hogy kit bízunk meg a költöztetéssel!

 

Soha se bízzunk meg olyanokat a költöztetéssel, akiket nem ellenőriztünk le előtte! Ha egy cégnek nincsenek fent a cégadatai a honlapján, akkor az máris nagyon gyanús. Ugyanígy az is, ha nincs lehetőség írásos kommunikációra.

Attól még, hogy valaki pár tízezer forintért elkészíttetett egy csilli-villi honlapot, az még nem azt jelenti, hogy egy valódi, hivatalosan működő és megbízható cég áll mögötte.

 

2. Ne engedjünk az írásos formából!

 

A szó elszáll, az írás megmarad. És ez igaz akkor is, ha épp költöztetőt keresünk. Minden esetben ragaszkodnunk kell ahhoz, hogy írásos formában kapjuk meg az ajánlatot a cégtől. Valamint a visszaigazolást is a költöztetés napjáról. Aki erre nem hajlandó, azzal ne is foglalkozzunk, mert ott szinte biztos, hogy előbb-utóbb megpróbálnak majd átverni minket.

 

3. Belföldön nincs előleg!

 

Az rendben van, ha egy nemzetközi költöztetés előtt egy cég elkéri a díj maximum 50%-át. De olyan nincs, hogy az egészet előre kell fizetni! Ráadásul belföldön még ez sincs, ilyen esetben egy megbízható cég egyáltalán nem kér előleget.

 

4. Elszámolásra akkor kerüljön sor, ha minden a helyére került!

 

Sajnos számos inkorrekt szereplővel lehet találkozni a költöztetői piacon, akiket nem is lehet költöztetőnek hívni. Bevett szokásuk, hogy felpakolnak a teherautóra, majd közlik, hogy sokkal több munka volt, mint gondolták, így akár a többszörösére is nőtt a megbízási díjuk. Ráadásul amíg nem kapják meg, addig nem is pakolnak le.

Ezzel szemben egy megbízható, profi költöztető mindig akkor számol el, ha már minden a helyére kerül. Ezt előre tisztázni kell.

 

5.Foglaljunk előre időpontot!

 

A legjobbak akár hónapokkal előre is be vannak táblázva. Így nagyon fontos, hogy időben megkezdjük a szervezést és előre foglaljuk le a költöztetésünk időpontját.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezek a sneakerek már idő előtt sikeresek voltak

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram