Close
Egyetlen pofonegyszerű trükk és többé nem kell bajlódni a fokhagymapucolással

Egyetlen pofonegyszerű trükk és többé nem kell bajlódni a fokhagymapucolással

A fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, intenzív ízvilága miatt számos húsos és zöldséges fogásban is használjuk. Erőteljes illatanyagai azonban könnyen átragadnak a kezünkre, vékony, papírszerű héjának eltávolítása pedig gyakran nehézségeket okoz. Van azonban egy igazán egyszerű praktika, amivel felgyorsíthatjuk a fokhagyma pucolását.

Csak egyetlen befőttesüvegre van szükség a trükkhöz. A folyamat ugyanis ennyiből áll: tedd a fokhagymagerezdeket egy üvegbe, szorosan zárd rá a fedelét és rázd erőteljesen harminc másodpercig. Az idő elteltével

a héj nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal zúzhatunk vagy apríthatunk.

A praktikát a szakemberek is kipróbálták, Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója szerint is remekül működik. Ugyanakkor elmondta azt is, hogy a konyhai munka során a fokhagymagerezdeket gyakran két kis serpenyő között dörzsölik össze, így szintén könnyen hámozhatóvá válik.

Nem ez az egyetlen élelmiszer, ami befőttes üvegben könnyedén megpucolható. Sokan hasonlóan járnak el a főtt tojásokkal is.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

praktika | pucolás | egyszerű | trükk | fokhagyma

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram