Close
Ezzel a szénszálas Shelby Mustanggal a pokol kapuján is áthajtanánk

Ezzel a szénszálas Shelby Mustanggal a pokol kapuján is áthajtanánk

A Classic Recreations (CR) első generációs Mustangok tökéletesítésére szakosodott csapata ezúttal a Ford Shelby GT500-höz nyúlt hozzá. Mondanánk, hogy lapot húztak tizenkilencre, de ha valakik, hát ők igazán értenek a lapok megcinkeléséhez.

A munkafolyamat során a CR csapata elemeire szedi szét a Mustangokat, majd mintegy kétezer-ötszáz munkaóra alatt újra összerakják a megrendelő igényei szerint.

A GT500CR karosszériáját a SpeedKore jóvoltából szinte teljesen szénszálas anyagból építették újjá, így pedig több mint 270 kilogrammot dobott le a hatvanas évek ikonikus izomautója.

A GT500CR-t egy 5 literes V8-as Coyote motor hajtja, és a teljesítménye 490 lóerőtől 900 lóerőtől terjedhet.

A Willwood fékekkel és Michelin sportgumikkal felszerelt autókhoz hatdugattyús versenyfékek, szélesebb kerekek, valamint hatfokozatú Tremec kézi vagy automata váltó is igényelhető,

no és a színek terén is van választék – bár a fekete és a piros különösen jól áll neki, alkalomhoz illő is, ha mondjuk a pokol kapuján készülnénk áthajtani vele.

A módosított jármű hivatalosan is Shelby Mustangnak számít, ugyanis a Shelby emblémával és sorozatszámmal is ellátja az autókat, amelyeknek elkészítési ideje tizenkét–tizennyolc hónapot vesz igénybe, az áruk körülbelül 300 ezer dollárnál kezdődik. Ha összeraknád magadnak álmaid autóját, akkor a Classic Recreations weboldalán megteheted hozzá az első lépéseket.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Classic Recreations, Cool Material)

FOLYTASD EZZEL
Karóraként is hordható a legdrágább Rolls-Royce fedélzeti órája
Svéd „repülő” hajókkal menthetik meg Velencét a veszélyes hullámoktól
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom