Close
Ezzel a szénszálas Shelby Mustanggal a pokol kapuján is áthajtanánk

Ezzel a szénszálas Shelby Mustanggal a pokol kapuján is áthajtanánk

A Classic Recreations (CR) első generációs Mustangok tökéletesítésére szakosodott csapata ezúttal a Ford Shelby GT500-höz nyúlt hozzá. Mondanánk, hogy lapot húztak tizenkilencre, de ha valakik, hát ők igazán értenek a lapok megcinkeléséhez.

A munkafolyamat során a CR csapata elemeire szedi szét a Mustangokat, majd mintegy kétezer-ötszáz munkaóra alatt újra összerakják a megrendelő igényei szerint.

A GT500CR karosszériáját a SpeedKore jóvoltából szinte teljesen szénszálas anyagból építették újjá, így pedig több mint 270 kilogrammot dobott le a hatvanas évek ikonikus izomautója.

A GT500CR-t egy 5 literes V8-as Coyote motor hajtja, és a teljesítménye 490 lóerőtől 900 lóerőtől terjedhet.

A Willwood fékekkel és Michelin sportgumikkal felszerelt autókhoz hatdugattyús versenyfékek, szélesebb kerekek, valamint hatfokozatú Tremec kézi vagy automata váltó is igényelhető,

no és a színek terén is van választék – bár a fekete és a piros különösen jól áll neki, alkalomhoz illő is, ha mondjuk a pokol kapuján készülnénk áthajtani vele.

A módosított jármű hivatalosan is Shelby Mustangnak számít, ugyanis a Shelby emblémával és sorozatszámmal is ellátja az autókat, amelyeknek elkészítési ideje tizenkét–tizennyolc hónapot vesz igénybe, az áruk körülbelül 300 ezer dollárnál kezdődik. Ha összeraknád magadnak álmaid autóját, akkor a Classic Recreations weboldalán megteheted hozzá az első lépéseket.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Classic Recreations, Cool Material)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom