Close
Ezzel a szénszálas Shelby Mustanggal a pokol kapuján is áthajtanánk

Ezzel a szénszálas Shelby Mustanggal a pokol kapuján is áthajtanánk

A Classic Recreations (CR) első generációs Mustangok tökéletesítésére szakosodott csapata ezúttal a Ford Shelby GT500-höz nyúlt hozzá. Mondanánk, hogy lapot húztak tizenkilencre, de ha valakik, hát ők igazán értenek a lapok megcinkeléséhez.

A munkafolyamat során a CR csapata elemeire szedi szét a Mustangokat, majd mintegy kétezer-ötszáz munkaóra alatt újra összerakják a megrendelő igényei szerint.

A GT500CR karosszériáját a SpeedKore jóvoltából szinte teljesen szénszálas anyagból építették újjá, így pedig több mint 270 kilogrammot dobott le a hatvanas évek ikonikus izomautója.

A GT500CR-t egy 5 literes V8-as Coyote motor hajtja, és a teljesítménye 490 lóerőtől 900 lóerőtől terjedhet.

A Willwood fékekkel és Michelin sportgumikkal felszerelt autókhoz hatdugattyús versenyfékek, szélesebb kerekek, valamint hatfokozatú Tremec kézi vagy automata váltó is igényelhető,

no és a színek terén is van választék – bár a fekete és a piros különösen jól áll neki, alkalomhoz illő is, ha mondjuk a pokol kapuján készülnénk áthajtani vele.

A módosított jármű hivatalosan is Shelby Mustangnak számít, ugyanis a Shelby emblémával és sorozatszámmal is ellátja az autókat, amelyeknek elkészítési ideje tizenkét–tizennyolc hónapot vesz igénybe, az áruk körülbelül 300 ezer dollárnál kezdődik. Ha összeraknád magadnak álmaid autóját, akkor a Classic Recreations weboldalán megteheted hozzá az első lépéseket.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Classic Recreations, Cool Material)

ford mustang | Classic Recreations | shelby | ford shelby gt500

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram