Close
Csodaszép dolgokkal nyitja a nyarat az áruházban kiállított Kabinka

Csodaszép dolgokkal nyitja a nyarat az áruházban kiállított Kabinka

Magyar formatervezők legfrissebb alkotásai töltik meg élettel a MaxCity áruház Hello Wood Kabinkáját.

A kiállított Hello Wood Kabinkának és a Magyar Divat & Design Ügynökségnek (MDDÜ) már van közös története, tavaly ugyanis 360 Design Budapest címmel kiállítást rendeztek, melynek keretében újonnan tervezett lakberendezési tárgyak ékesítették a különleges kabinházakat.

Idén az akciót megismétlik, ezúttal pedig az Ügynökség két mentorprogramjában, a design Start-ban és a design Speed-ben résztvevő formatervezők kapnak lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak.

A 2022-es design START mentorprogramjának alkotásai között megtalálható

Botos Balázs Grip csészéje és Unhurt/Rocky vázája; az itthon. kerámia tányérjai, fedeles tárolója és ebonizált használati tárgyai;

Kata Font Home Plan Black vállfája, valamint Polka Varieté fogas szettje; Norna abyss széke, SPlay íróasztala és Námi heverője; Sáfrán Anett Halle csészekészlete és Era vázája; továbbá a Vivoid márka Green Wall textil falburkolata.

A design SPEED program résztvevőitől látogatók olyan design remekeket láthatunk, mint a Blum & Wolf Möbio Loop függőlámpája és Möbio Curve állólámpája, a Concrazy Terrazzo asztalai,

a Forms Design Mix székei és asztala, a Madzag dog Mökki kutyaágya és párnája, a Sandart&Co Kft. Propeller lámpája,

továbbá sarakele Tangens kanapéja, ülőkéje, Wally éjjeliszekrénye, Bruno íróasztala vagy a Cotangens székek.

A Hello Wood évek óta foglalkozik kabinok tervezésével és építésével, és az alacsony energiafelhasználású, környezettudatos kisházak új módját népszerűsítik a lakhatásnak. A személyre szabható Hello Wood kabinokban – amilyen a MaxCityben kiállított házikó is – kevesebb, mint harminc négyzetméteren alakítható ki kényelmes és praktikus élettér.

A minimalista, magas minőségű kabin falai között mindenki megtalálhatja, amit keres, legyen az hangulatos hétvégi ház, csendes dolgozó- és vendégszoba a kert végében vagy különleges szálláshely, és remekül érvényesülnek a magyar tervezők izgalmas bútorai és tárgyai is.

A kiállítás december 31-ig látható a törökbálinti Max City bútoráruházban,  a látogatók pedig rendelhetnek is berendezési tárgyakat a formatervezőktől.

A Kabinka már több rangos nemzetközi elismerést is kapott, például a világ leginnovatívabb épületei közé is bekerült.

(Forrás: Magyar Divat & Design Ügynökség, képek: Komlósi Gábor)

formatervező | dizájn | kabinka | magyar | max city

FOLYTASD EZZEL

Így őrizheti meg a Buckingham-palota II. Erzsébet emlékét

Közel tíz éve nem hirdettek még ennyi eladó házat, mint most

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram