Close
Fotókeret vagy ultramodern szaletli? Csak nézőpont kérdése!

Fotókeret vagy ultramodern szaletli? Csak nézőpont kérdése!

A Bergmesiterwolf tervezőiroda elképesztően látványos uzsonnázóhelyet álmodott meg a Bressanone közelében, a dél-tiroli hegyek fantasztikus vonulatának lábánál.

Az alapvetően modern építészettel foglalkozó Bergmesiterwolf stúdió asztalosa, Haidacher Ohg új dimenzióba emeli mindazt, amit eddig a szaletlikről és a közterületi uzsonnázóhelyekről gondoltunk. A célja az volt, hogy a természetbe illeszkedő bútornak új, modern értelmezést adjon.

Törekvése sikeres volt, hiszen első ránézésre nem is lehet megállapítani az általa megalkotott darabról, hogy egy ultramodern telepített fotókeret, vagy egy pad, ahol a turisták megpihenhetnek.

A szaletli masszív svájci fenyőből készült, két négyzetméteres. A tájba illeszkedő bútor valóban arra csábít, hogy egy pohár borral leüljünk, és gyönyörködjünk a természet csodáiban. Ha pedig néhány lépést hátrébb teszünk, tökéletes keretet biztosít egy túrát megörökítő fényképhez.

Ez is érdekelhet: 

(Fotók: Jürgen Eheim)

tirol | kortárs design | dél tirol | olaszország | bressanone

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram