Close
Örökbefogadható a középkori francia kastély

Örökbefogadható a középkori francia kastély

Bizonyára egyikünk sem hallott még a Château de Vibrac-ról. Ez a középkori kastély rengeteg tulajdonoscsere és civakodás eredményeképp több mint száz éve lepusztulva vár a szebb időkre. A természet már szinte teljesen átvette az uralmat az ódon falak fölött. Igen ám, de megékezett ide is a Dartagnans névre hallgató nonprofit szervezet, és az Adopt un chateau-val karöltve megmentik a kastélyt. Ehhez már csak mi kellünk. 

Több mint háromezer ember a világ hatvankilenc országából csatlakozott már a mozgalomhoz, aminek az a célja, hogy méltó módon restaurálhassák a kastélyt. Közel háromszázezer eurót sikerült már összedobni, ami annyit jelent, hogy a kastélyt már meg tudták vásárolni, sőt, a restaurálás terveinek költségeit is lefedték. A jelenleg is gyűlő összeg pedig immár a környezet, a kert rehabilitációjára megy majd. Mi több, a közösségi erőből újraélesztett kastélyhoz egy kert is jár majd, biogazdaságot szeretnének üzemeltetni.

Az összes adományozót automatikusan felruházzák azzal a joggal, hogy bármikor beléphetnek majd az újáélesztett épületbe.

Terveik között szerepel, hogy a mintegy tizenkét hektáros területen természetközeli kis házakat is létesítsenek majd, ezzel is növelve a közösségi jelleget.

Fontosnak tartják, hogy a vadregényes környezetet ne semmisítsék meg, odafigyelve végzik majd a munkálatokat, és szeretnék, ha a kastély önfenntartó lenne.

A turizmus egyébként nem elhanyagolható a környéken, ugyanis a Château de Vibrac Cognac községben található, ami az azonos nevű borpárlatáról híres.

Ez nem az első ilyen jellegű kezdeményezés, már két másik projektet sikerre vittek: a Château de la Mothe-Chandeniers és a Château fort de l’Ebaupinay kastélyt szintén közösségi finanszírozásból restaurálják, és tervek szerint 2020-ban el is készülnek. 

Még semmiről sem maradtunk le, pár kattintás, és ötven euróért cserébe elmondhatjuk, hogy egy négyzetcentimétert birtokolunk egy középkori várkastélyból.

Ez is érdekelhet:

(A fotók egy része illusztráció, illetve a mothe-chandeniers.com oldalról való.)

ajándék | kastély | franciaország | chateau de vibrac | közösségi finanszírozás

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom